Svaštara

„Rak je izlečiv – Aktiviraj se u trci za život protiv raka”

U Srbiji je u toku Nacionalna kampanja za borbu protiv malignih bolesti „Rak je izlečiv", koju je pokrenula naša kuća.
Organizatori ovogodišnjeg Beogradskog maratona, koji će biti održan 21. aprila su najavili da će se i oni i takmičari aktivno uključiti ove godine. Kako bi se podigla svest o značaju preventivnih pregleda, učesnicima maratona će biti podeljene tračice - simbol borbe protiv raka. Tračice su obezbeđene i za sve ostale građane, kao i punktovi za informisanje i mesta za prikupljanje donacija za nabavku testova za rano otkrivanje raka jajnika i raka dojke. Detalje ćemo čuti u prvim popodnevnim minutima.

Nesvakidašnji crveni stubovi nalik na bandere, postavljeni u blizini vrtića i škola, zapravo su „panik tasteri".
Na njima se nalaze kamere koje snimaju okolinu i imaju SOS taster koji može da se aktivira u slučaju opasnosti. Namena im je da deca, ali i drugi prolaznici, u nekoj nebezbednoj situaciji lako i brzo, automatski pošalju informaciju u komandni centar MUP-a. Više informacija će nam doneti naša glasnica, Jovana Zec.

Postoje brojni stereotipi o fudbalerima - bogat, prizeman, ograničen... Danas vam predstavljamo fudbalera bitno drugačijeg profila.
To je Ivan Lakićević, igrač Vojvodine, mladić čije su ambicije i interesovanja daleko od onoga što inače opisuje fudbalere visokog ranga. Autor rubrike „Mnogo smo najjači" je Dejan Bulajić.

Većina nas je prethodnih meseci jela nešto težu hranu, a manje svežeg povrća. S obzirom na to da je konačno stiglo doba kada su pijace šarenije i prepune svežeg povrća, vreme je da počastimo organizam vitaminima. Vi odaberite šta najviše volite, a Vesna Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav" će vam reći razloge zašto treba jesti rotkvice i mladi luk.

Prenećemo vam najnovije informacije iz sporta i kulture, i posebno predstaviti kulturni program „Grčki dani u Beogradu" koju promoviše Grčka ambasada.

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво