Svaštara

Zvučni arhiv Radio Beograda na izložbi „Beogradski mesec fotografije”

„Retrospektiva YU Rock fotografije na omotima ploča” je izložba organizovana u okviru festivala fotografije pod nazivom „Belgrade Photo Month”. Zamišljena kao svojevrsno fotografsko putovanje kroz istoriju rok muzike ovih prostora, izložba obuhvata fotografije sa omota ploča koje su nastajale od 60-ih godina prošlog veka do danas. Zvučni arhiv Radio Beograda je za potrebe izložbe ustupio ploče a o tome šta još možete videti na ovom festivalu, priča nam PR manifestacije Stefana Bjelogrlić u rubrici „202 povoda”.

Govorićemo danas o još jednoj izložbi u okviru ovog festivala: „Tradicija Slovena”. Autor je ruski umetnik Ilmar Staterer koji živi u Belom Blatu. Reč je o prezentaciji prve faze projekta „Serbia's CraftBeat”, čiji je cilj promovisanje srpske kulturne baštine širom sveta. Projekat pripoveda o tradicionalnim srpskim zanatima, mestima u kojima se oni razvijaju, ljudima koji čuvaju tradicije svojih predaka. Svečano otvaranje je popodne, u beogradskom Ruskom domu, u okviru glavnog programa festivala „Belgrade photo month”. O izložbi nam govori sam autor.

Da kriptovalute i u našoj zemlji privlače veliku pažnju javnosti, dokazala je postavka dvosmernog bitkoin i lajtkoin bankomata u Beogradu. Na uglu ulica Kneza Miloša i Kralja Milana se nalazi jedini bankomat na kom je moguće kupiti i prodati najpopularnije kriptovalute na svetu. Inovacijama ovde nije kraj, a o tome kako Beograđani reaguju na novi bankomat, inovacije uopšte i inovacije u svetu finansijskog trgovanja, saznaćete od našeg reportera Vladimira Todorovića.

„Kozplej” je takmičenje u kom učesnici sami prave, a onda se i oblače u kostime svojih omiljenih junaka iz sveta filmova, stripova ili knjiga. Ova takmičenja su aktuelna širom sveta, a Jelena Ćopić je jedna od naših najpoznatijih kozplejera. Učestvovala je i osvojila veliki broj nagrada na kozplej takmičenjima, festivalima i konvencijama fantastike kako kod nas tako i u inostranstvu. Bila je i sudija na nekoliko takmičenja. Sa njom je za rubriku „Gospodo, Ambasador Srbije” razgovarao Marko Miranović.

„Garden flora” je vašar cveća i starih zanata, koji će biti održan u Subotici, od 19. do 22. aprila. Organizator ove prolećne manifestacije je „Udruženje seljaka Subotice”. Detalje ćete čuti u poslednjem satu emisije.

Koliko dajete sebe drugima? Da li je to nešto što nas čini boljim ljudima ili možda polako gubimo sebe? Osnivač sociologije Ogist Kont definisao je altruizam kao ljubav i brigu o drugima, dok je brigu isključivo o sebi smtrao sebičnošću. Kako naše društvo danas kanališe odnos ka sebi i drugima, u rubrici „Moda 202” Olivere Perić.

Čućete danas i aforizme Petra Lazića, redovne rubrike „Kulturni vodič”, „Sport 202”, servisne informacije, i naravno mnogo dobre muzike.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи