Svaštara

Voditeljka Beograda 202 Dušica Mijatović, ovogodišnja dobitnica nagrade „Radmila Vidak”, u „202 povoda“

Nagrada nosi ime prve lektorke RTS-a, a dodeljuje se za lepotu govora. Ima za cilj da podstiče rad spikera, voditelja, prezentera i novinara na očuvanju i razvijanju vrednosti govornog izraza u radijskim i televizijskim emisijama. U obrazloženju žirija stoji da govorni izraz Dušice Mijatović karakterišu pravilna dikcija i trud da se u govoru neguje i održi ono što je najbolje i najlepše u savremenom srpskom jeziku.

Beograd od 16. do 19. aprila obeležava svoje dane. Organizovan je bogat kulturno-umetnički program pod nazivom „Beogradski vremeplov". Posetioce očekuju brojni koncerti, izložbe i predstave, a pozorišta i muzeji će otvoriti vrata svim zainteresovanim građanima. Ulaz je besplatan, kao i ture za razgledanje glavnog grada. Sa detaljima će vas upoznati Milica Đilas.
Vaterpolistkinje Crvene zvezde poražene su u finalnoj utakmici regionalne Triglav lige od zagrebačke Mladosti 12:11, međutim, kao jedini predstavnik Srbije u muškoj i ženskoj konkureciji, napravile su veliki uspeh. Jovana Pantović je bila deo ekipe koja se izborila da Zvezda bude u Dubrovniku u finalnoj utakmici, a ljubav prema ovom sportu kod nje se rodila 2006. godine nakon Evropskog prvenstva koje je održano u Beogradu. Šta za nju znači igrati za reprezentaciju Srbije, i koja je utakmica bila prekretnica u dosadašnjoj karijeri, otkrila je u razgovoru sa koleginicom Vanjom Savić.

Da nema poroka, ne bi bilo ni vrlina. Sudeći po tome, mi smo narod bogat vrlinama, a poroci nas prate od prvih dana života. Krštavamo se uz alkohol, deda nam prstić umače u šljivovicu, okruženi smo duvanskim dimom... Da ne pominjemo to što nas od malih nogu vode na mitinge. Kad dođe Uskrs, pokažemo koliko uspevamo da se uzdržavamo od poroka, što odmah obeležimo stotinama fotografija na Instagramu, poroku današnjice. Postoji li neko ko se istinski uzdržava, pita se Miodrag Stošić u svojoj autorskoj radio kolumni „Veliki bljak".

Proleće je pravo vreme da osmislite i posadite svoju lekovitu baštu, jer mnoge korisne biljke uspevaju i u saksijama. Uz malo truda i pažnje, do jeseni ćete imati pravu malu biljnu apoteku. Milena Milićević u rubrici „Da si živ i zdrav" preporučuje najkorisnije biljke i savetuje kako da ih negujete.
Na kraju - imaćemo još jedno ekskluzivno izvođenje nove numere naše poznate grupe - ali neka to ostane iznenađenje!

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара