Svaštara

Nagrada „Radmila Vidak” Dušici Mijatović i Svetislavu Vukoviću

„Radio Televizija Srbije” ustanovila je nagradu „Radmila Vidak” 2014. godine, u cilju promovisanja lepote govora, a nagrada nosi ime prvog lektora RTS-a. Ovogodišnji leureati su Dušica Mijatović i Svetislav Vuković, koji su izbor žirija na čijem je čelu bio Vlado Đukanović. Pored predsednika žirija, na svečanosti će govoriti i glavni i odgovorni urednik „Radio Beograda 2" Radoman Kanjevac i VD direktora televizije Ilija Cerović, dok će nagradu uručiti generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević. Dodela nagrade održava se u Kamenoj sali Radio Beograda sa početkom u 12 sati, a atmosferu sa dodele uživo će nam preneti koleginica Vanja Savić.

„Prolećni festival zdravlja" pod sloganom „Za zdravo potomstvo" održava se, po 17. put, u Domu Vojske Srbije. Posetioci će bez zdravstvene knjižice i čekanja, moći da provere svoje zdravlje, čuju predavanja iz oblasti medicine i posavetuju se sa zdravstvenim stručnjacima. Učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata kao i svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. Zdravstveni radnici će moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence. Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak" i „Bolnica za medvediće", gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede", da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila". Detaljnije o tome priča nam sa lica mesta koleginica Vanja Savić.

Dragan Mladenović, nekadašnji fudbaler „Crvene zvezde", koji je svoj pečat ostavio i na fudbalskim terenima Evrope i Azije, svoje iskustvo već godinama prenosi mladim naraštajima fudbalskog kluba Crvena zvezda. O svojoj karijeri i uspesima za „Mnogo smo najjači" pričao je sa mr Biljana Šujdović.

U petak će beogradski akademci u Studentskom gradu slušati Gileta i Medžik buš, dok će „Kanda, Kodža i Nebojša" nastupiti u centru za kulturu u Kovinu, a bosansko-hercegovački „Zoster" gostuje u Novom Sadu. Ko je još dovoljno hrabar da održi koncert u petak 13. aprila, saznaćete u rubrici Vladimira Todorovića „Pazi, svira se". Nešto posle 13 časova, čućete i najavu za današnju svirku Blomqvista I Saiza, i koncert Manjifika u nedelju - a podelićemo i ulaznice.

Ako želite da svoju vezu sa nekim odvedete dalje od prvog sastanka, zaboravite na sapun, kolonjsku vodu i parfem - pustite feromone da rade svoj posao. Tako bar govore aktuelna istraživanja na temu odnosa mirisa i osećanja, što je tema današnje rubrike „Da si živ i zdrav", koju je pripremila koleginica Dejana Jočović.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво