Ars, Artifex

Umetnički programi u Beogradu, Zrenjaninu i Zagrebu

U Galeriji RTS upriličena je izložba „Prag i srpski slikari" autora koji su studirali na prestižnoj Akademiji likovnih umetnosti u Pragu i stvarali u periodu od 1898. do 1939. godine. Ova Akademija je bila uticajna u pedagoškom i naročito u kontekstu afirmacije slovenskih umetnosti. A dela u postavci su iz Narodnog muzeja u Beogradu, Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, Muzeja grada Beograda, Narodnog muzeja iz Zaječara i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske iz Banja Luke, kao i iz privatnih kolekcija.

Najavljujemo 44. „Pesničku štafetu”, tradicionalnu manifestaciju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin" iz Zrenjanina. Planirano je da obilazi škole Zrenjanina i okoline od 16. do 27. aprila. Ovogodišnja manifestacija biće posvećena delu Igora Kolarova, a u njegovo ime štafetu će voditi njegovi prijatelji - poznati autori knjiga za decu.

Počev od sutra, u nekoliko zagrebačkih pozorišta, sve do 18. aprila, održava se 13. „Hrvatski kazališni showcase”, tokom kojeg su dvadesetak selektora pozorišnih festivala i kritičara iz inostranstva u prilici da vide deset odabranih predstava. O ovom, tradicionalno vrlo kvalitetnom programu informisaće nas Željka Turčinović, direktorka Hrvatskog ITI centra, u čijoj se organizaciji održava showcase.

Kroz emisiju vodi Petar Protić.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво