Svaštara

Ekskluzivno: Bajaga!

Dugo očekivani novi album Bajage i Instruktora je objavljen u produkciji naše kuće, a na našem programu ćete imati ekskluzivnu priliku da čujete prvo javno emitovanje jedne od numera. Muzikom ćemo se baviti i u 202 povoda - gostuju kolege iz „Bunt rok festivala".

Počelo je emitovanje četvrtog ciklusa takmičenja novih, neafirmisanih bendova i autora koje organizuju RTS i emisija „Bunt". Cilj jedinog televizijskog festivala je afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove domaće scene u tim muzičkim žanrovima. Ovo izdanje će biti po mnogo čemu drugačije od prethodnih, jer se održava u godini kada RTS obeležava 60 godina postojanja, a emisija „Bunt" slavi 15. rođendan. Detalje otkriva naša gošća Branka Glavonjić.

Branislav Trajković će se javiti sa Sajma srednjih stručnih i umetničkih škola. Pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi", predstavnici 49 beogradskih škola će učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima predstaviti svoje obrazovne profile. Budući srednjoškolci će moći da se informišu o načinu upisa i smerovima, vide zanimljive eksponate, prisustvuju eksperimentima i praktičnom radu pojedinih profesija.
Upoznaćemo vas sa novim ciklusom preventivno-edukativnih kampanja koje organizuju Kancelarija za mlade Grada Beograda i CEPORA. Ovom akcijom nastavljaju širenje poruka tolerancije, podsticanje ravnopravnosti i jačanje odgovornog ponašanja mladih.

U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije" gostuje Milan Dinić, profesor informatike i računarstva u žarkovačkoj OŠ „Vuk Karadžić". Svoje đake, na koje je izuzetno ponosan, godinama priprema za takmičenja i zajedno sa njima beleži izuzetne rezultate u Srbiji i inostranstvu. Poslednja u nizu nagrada je prvo mesto na međunarodnom takmičenju „KREF". Zabeležila Slađana Savić.

U delu emisije pod nazivom „Top potop" poznati sastavljaju liste na razne teme koje biraju sami. Jedan od osnivača grupe „Laboratorija zvuka", muzičar i kompozitor Predrag Vranešević, otkriće top listu njegovih omiljenih pesama. Pripremila Ksenija Radović.

Istočna filozofija zastupa teoriju da je strpljenje vrhunski princip. Da li posedujemo gen za strpljivost ili je to kategorija zrelosti, tema je kojom se u „Modi 202" bavi Olivera Perić.

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво