Svaštara

„Gugl” besplatno obučava preduzetnike u Srbiji

Prvi put u regionu, Google uz pomoć STARTIT centra iz Novog Sada je organizovao celonedeljni mentorski program „Google Launchpad Start", namenjen IT preduzetnicima iz celog regiona. Kroz pet dana intenzivnog rada, timovi će naučiti kako da uspešnije predstave i promovišu svoj proizvod, dobiti savete o prikupljanju neophodnih sredstava za finansiranje, kako da izaberu prave ljude za svoj tim i mnoge druge teme koje su ključne za građenje uspešnih kompanija. Kakvi su naši preduzetnici u odnosu na kolege u regionu i kakvi su njihovi utisci o ovom programu, govorimo u 202 povoda. Pripremila Ružica Zorkić Radičević.

Osnovci će biti u prilici da se informišu o načinu upisa, smerovima i obrazovnim profilima, kao i da vide raznovrsne elektronske i mašinske eksponate, uključujući i robote, da prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara. Sa trećeg Sajma srednjih stručnih i umetničkih škola javlja se naš reporter Jovana Zec.

Najuspešniji džudo klub u Srbiji je klub „Rakovica" koji je osnovan 1968. godine, a njegov osnivač Miomir Srećko Mrvaljević je ujedno i najuspešniji trener. Već 50 godina klub odoleva iskušenjima, a sa novim polaznicima stasavaju i novi šampioni. Džudisti iz „Rakovice", među kojima je i Aleksandar Kukolj, na svetsko i evropsko postolje su stali nekoliko puta. Za Radio Beograd 202 i rubriku „Mnogo smo najjači" Srećko Mrvaljević, dobitnik Majske nagrade za životno delo, razgovarao je sa koleginicom Vanjom Savić.

Verovatno niko nije željnije dočekao toplije vreme od ljubitelja vožnje bicikolom. Reč je o jednoj od najzdravijih fizičkih aktivnosti, naročito ako je redovno upražnjavate. Svaki biciklista će vam reći da vožnje i druženje čine život lepšim, a retko ćete među njima videti nekoga ko ima problem sa viškom kilograma. U rubrici „Da si živ i zdrav" Vesna Parezanović Aleksić vas upoznaje sa blagodetima koje donosi okretanje pedala i boravak napolju.

U poslednjem satu emisije, čućete popularnog slovenačkog kantautora - Roberta Pešuta, poznatijeg pod imenom Magnifiko, koji će nastupiti 15. aprila u Beogradu.

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи