Svaštara

„Šamarčina” premijerno na Dvestadvojci

Ekskluzivno u „202 povoda” premijerno emitujemo novi singl grupe „E-Play” 'Šamarčina'. Gost našeg studija je Maja Cvetković, frontmen ovog benda koji spada u one koji odolevaju vremenu i postaju sve bolji. Kakve su reakcije na novu pesmu, da li se još nešto krčka u njihovoj alternativnoj rok kuhinji i ima li koncerata u rokovniku saznaćete u razgovoru koji vodi koleginica Ružica Vrhovac.

Marta Avramović, devetnaestogodišnja studentkinja elektronike, programer i osoba puna ideja, tvorac je izuma „Slepi štap”, pomagala za slepe i slabovide osobe. Osmislila ga je za potrebe jednog takmičenja, sa željom da pomoge onima kojima je pomoć neophodna. Za svoj rad dobila je pet nagrada i priznanja. Martu Avramović i njen izum u rubrici „Gospodo, Amabasador Srbije” predstavlja Olivera Perić.

Beogradska tvrđava otvara vrata posetiocima. Nakon zimske pauze, svih sedam objekata na Beogradskoj tvrđavi ponovo je dostupno za posetioce, a počela je i nova sezona u Dino parku. U svakom od objekata posetioce će čekati prezenteri „Beogradske tvrđave", koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim okolnostima i razlozima njihovog nastanka, kao i sa postavkom koja se nalazi u njima. Osim pojedinačnih karata, JP „Beogradska tvrđava" nudi posetiocima i kupovinu objedinjene ulaznice za pet objekata na Beogradskoj tvrđavi (Kula Nebojša, Sahat-kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin i Vojni bunker). Detaljnije o tome priča nam kolega Vlada Todorović.

Centar za kulturu Grocka raspisuje likovni konkurs namenjen deci i mladima sa teritorije opštine Grocka, sa temom „Moje okruženje 2018 - različitost i bogatstvo našeg kulturnog nasleđa", u okviru manifestacije „Dani evropske baštine". Cilj konkursa Centra za kulturu Grocka je podsticanje dece i mladih da upoznaju i istražuju svoje okruženje, i na kreativan način prikažu sopstveno viđenje vrednosti neposrednog okruženja u kome žive. Konkurs je otvoren od 1. aprila do 15. maja, a grupna izložba najuspelijih likovnih ostvarenja biće održana u „Rančićevoj kući" tokom septembra, u okviru proslavljanja „Evropske godine kulturnog nasleđa". O tome danas razgovaramo sa autorkom projekta Zoricom Antić.

Da li imate neku fobiju? Čini se da danas svako poseduje strah od nečega, pa se čak pojavio i strah od fobije. Kod nekih strahova može da nam pomogne samopouzdanje, dok se negde moramo obratiti stručnjacima. Kako pobediti svoje fobije priča nam, u rubrici „Moda 202", koleginica Olivera Perić.

Država - da li ta reč dolazi od reči „održavati" ili „držati"? I ko koga tu drži? Ova tema je neiscrpna inspiracija majstorima satire, pa se logično njome bavio i naš kolega Petar Lazić, čije ćete aforizme moći da čujete u rubrici „Perino pero".

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво