Svaštara

U znaku praznika - Veliki petak i Uskrs

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Veliki petak a u nedelju i najradosniji praznik, Uskrs. Stoga danas, u rubrici „202 povoda” govorimo o tome zašto je Veliki petak najtužniji hrišćanski praznik, kako se obeležava Uskrs, po čemu se pravoslavna tradicija slavljenja ovih dana razlikuje od katoličke i da li se nešto promenilo danas. U studiju je naša koleginica Milica Đilas.

Veliki petak i Uskrs obeležavaju se ovih dana svuda u pravoslavnom življu, pa i u Kosovskoj Mitrovici. Kakva je atmosfera tamo, kako se narod priprema za praznike i kakve su slike na ulicama, preneće nam sa lica mesta naša koleginica Tanja Vujasinović.

Vojkan Borisavljević, naš proslavljeni kompozitor, podariće Beograđanima spektakularni koncert upravo za manifestaciju „Dani Beograda”. Koncert će biti održan 16. aprila, na Trgu republike a detalje o tome dobićemo putem direktnog uključenja.

Juče je u Beogradu preminuo Branislav Pokrajac, trofejni rukometaš, trener i reprezentativni selektor. Bio je uvažavan širom sveta kao veliki rukometni stručnjak, a rado se odazivao pozivima Dvestadvojke. Stoga vas podsećamo na njegov nedavni nastup u rubrici „Mnogo smo najjači”. Autor je kolega Dejan Bulajić.

Da li jedete „očima" ili onoliko koliko vam treba? Prejedanje je česta pojava koja može biti izazvana ne samo „sindromom gladnih očiju” već i strahom od nemaštine kao i psihološkim razlozima, gde često nastojimo da hranom nadomestimo ono što nam nedostaje. Kako pobediti prejedanje i povratiti kontrolu nad sobom, priča nam u rubrici „Da si živ i zdrav” koleginica Dejana Jočović.

Pravi muzičari ne znaju za praznike pa su nam i ovoga vikenda pripremili dosta živih svirki. Bez obzira da li se svira za 50 ili 5000 ljudi, to neće promaći budnom oku i uhu kolege Vlade Todorovića, koji će vam svoje preporuke izneti u rubrici „Pazi, svira se!”.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво