Svaštara

U susret pravoslavnom Uskrsu

„Veliki Uskršnji karneval” biće održan u Beogradu 7. i 8. aprila. Predviđeno je da tokom dvodnevnog programa bude održan veliki broj manifestacija, među kojima izdvajamo: bioskop na otvorenom, izbor za najlepšu korpu, paradu mažoretkinja, ulične zabavljače kao i bogat horski i folklorni program. Za najmlađe će biti organizovano nekoliko radionica, u kulturnim centrima Beograda koji su podržali ovu manifestaciju. Detalje Karnevala, učesnike i pogodnosti za posetioce, saznaćete u „202 povoda”.
„Prolećni festival zdravlja” biće održan u Domu Vojske Srbije 12. i 13. aprila pod sloganom „Za zdravo potomstvo”. Posetioci će bez zdravstvene knjižice i čekanja moći da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima. Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde će deca moći da donesu omiljene igračke na „preglede”, razgovaraju sa medicinarima i studentima i tako „razbiju strah” od „belih mantila”. Više u rubrici „Glasnik”, gde će se uključiti dr Mima Fazlagić.

„Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova” održava se od 3. do 7. aprila. Srešćemo plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i „outdoor” opremu. Među eksponatima su i jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi. Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, biće predstavljene poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije. Sa sajma će se uključiti naš reporter Vladimir Todorović.

„Gori vatra”, „April u Beogradu”,  „Ljubav je samo riječ”, „Loše vino”, „Glavo luda”, „Malo pojačaj radio”, „Ti si mi u krvi”, neki su od mnogobrojnih hitova Zdravka Čolića. Jedna od najvećih muzičkih zvezda na ovim prostorima ikada može da se pohvali karijerom dugom više od četiri decenije, brojnom publikom, sjajnim koncertima i tiražima. Zdravko Čolić je naš Ambasador godinama unazad, a danas je i u gost u istoimenoj rubrici koju je pripremila Olivera Perić.

Da li imate poverenja u svet oko sebe? Da li je ta privilegija rezervisana samo za uski krug osoba oko vas ili ste nepopravljivi optimista koji veruje svakome? Ima čak i onih koji slede čuvenu izreku - Od kad sam samoga sebe uhvatio u laži više ne verujem nikome. U svakom slučaju, psihologija nas uči da poverenja moramo da imamo, kao i opreza. Samo je potrebno naći pravu meru jednog i drugog. O tome nam u rubrici „Moda 202” priča koleginica Olivera Perić.

„Dvoglavi orao se izlegao u beogradskom Zoo-vrtu!” Koliko vas je pomislilo da nije reč o prvoaprilskoj šali? Da se ovaj fenomen zaista desio, svakako bi nam koristio u političkim dijalozima, jer su dve glave svakako pametnije od jedne. S druge strane, slučaj Bugarki koje su uhapšene u gradskom prevozu zbog džeparenja pokazuje da Srbi polako počinju da žive u skladu sa evropskim trendovima. Fenomene naše svakodnevnice kroz lupu satire u rubrici „Kvaka 202” posmatra kolega Dragutin Rokvić.

Kolega Petar Lazić umeo je da fenomene naše stvarnosti posoli i zasladi taman toliko da možemo da ih progutamo a da nam na licu bude osmeh. I danas se smejemo i „gutamo”, uz bisere satire ovog pisca koje ćemo čuti u rubrici „Perino pero”.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара