Svaštara

Radio Beograd 202 i emisija „Džez klub” dobitnici su Nagrade za doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva.

Priznanje nam je dodelilo Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike na proslavi 65 godina od svog osnivanja. Među laureatima su dirigent i kompozitor Big benda RTS-a Vojislav Bubiša Simić, Duško Gojković, Đorđe Marjanović, JU grupa, „Irie FM" i mnogi drugi. Ovom važnom događaju za naš radio, sa ponosom posvećujemo „202 povoda". Koliko rada i truda stoji iza toga, čućete od glavne i odgovorne urednice Beograda 202 Snežane Grujić i autora i voditelja emisije „Džez klub" Aleksandra Markićevića.
Najavićemo koncert grupe Urban&4, koji će se održati 14. aprila u SubBeer-nom centru. Kao uvod u taj događaj objavili su novu pesmu ,,Kuća sjećanja", posvetu velikim autorima i muzičarima.
Vanja Savić će proveriti kako teče nastavak radova na uređenju pijace „Vidikovac". U prethodnom periodu taj prostor je dobio potpuno novi izgled. Pored ostalog, sve dotrajale tezge su zamenjene novim, a stare rahladne vitrine funkcionalnim i savremenim sistemom za hlađenje.
U rubrici „Mnogo smo najjači" gostuje Ljubinko Veselinović, nekadašnji bokserski reprezentativac Jugoslavije i učesnik Olimpijskih igara u Meksiku 1968. godine. U Radničkom sa Crvenog krsta je proveo više od pola veka, prvih godina kao profesionalni bokser, a potom kao funkcioner. Pripremila Vanja Savić.
Nekada se govorilo da na mladima svet ostaje, a ovih dana se čini da će na njima ostati i zarađivanje. Kada kažemo mladi, mislimo na bebe. Pitanje nataliteta je poslednjih nedelja posebno aktuelno, zbog najave nove populacione politike. Jedna od mera je i 100 000 dinara za roditelje koji dobiju prvu bebu. Da li to znači da ćemo ubuduće moći da podignemo kredit, a da nam žirant bude beba koja se još nije rodila? O tome u svojoj autorskoj radio kolumni govori Miodrag Stošić.
Pojedine greške koje svakodnevno nesvesno pravimo, mogu da učine veliku štetu izgledu i zdravlju. Zbog toga organizam brže stari i oboleva. Primer za to je unošenje nedovoljnih količina kiseonika, jer većina ljudi diše površno. Kako da ispravite ovu i mnoge druge greške, saznaćete od Milene Milićević u rubrici „Da si živ i zdrav”.

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи