Ars, Artifex

U emisiji: Slavenka Drakulić u Beogradu predstavila novu knjigu, Dan Dramskog programa Radio Beograda, Akaš Odedr, londonski koreograf gost Festivala igre i izložba o Vladi Divljanu

Književnica Slavenka Drakulić došla je u Beograd na jedna dan kako bi predstavila svoju novu knjigu „Mileva Ajnštajn, teorija tuge” u kojoj je oživela genija Alberta Ajnštajna i njegovu porodicu. Pred nama je opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melanholije i ljubavi Mileva, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose. Sa Slavenkom Drakulić razgovarala je Svetlana Mladenović.
Dramski program Radio Beograda danas je obeležio Dan radio drame. Tom prilikom su uručene tradicionalne godišnje nagrade Dramskog programa o čemu izveštava Lana Nikolić.
Londonski igrač i koreograf Akaš Odedra gost je Festivala igre sa predstavom „Uzdizanje”, komadom sastavljenim od četiri koreografije, koja je sinoć izvedena i u čast 60 godina Radio Beograda 2. Sa ovom novom zvezdom savremene umetničke igre razgovarao je Petar Protić.
Izložba fotografija „Vlada” Goranke Matić posvećena Vladi Divljanu, otvorena je u Marsh open space-u u okviru Kontakt konferencije. Fotografije su nastajale u različitim fazama, od perioda prvog albuma grupe Idoli, kao i koncerata, prvog beogradskog u SKC-u, zagrebačkog u Kulušiću, zatim nastupa u Domu omladine i Hali Pinki. O izložbi i Vladi sa Gorankom Matić razgovarala je Jelena Knežević, koja je i voditelj današnje emisije.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво