Svaštara

Meteorolog Nedeljko Todorović u 202 povoda

Svetski dan meteorologije je idealan povod da se pozabavimo aktuelnim pitanjima koja se tiču vremenskih okolnosti, kako na lokalnom tako i na svetskom nivou. Naš poznati metoerolog Nedeljko Todorović razgovarao je sa nama kakva će ovo biti godina, sa vremenskog aspekta, da li je leto dalje nego obično i čemu žitelji Srbije mogu da se nadaju. Razgovor vodila koleginica Ksenija Radović.

Vodostaj je ovog marta jedna od najaktuelnijih tema. Ovoga puta se bavimo situacijom sa vodom kod Kule Nebojša koja se nalazi podno Kalemegdana i kojoj preti izlivanje Save, već nekoliko dana. Kakvo je stanje danas i treba li da brinemo, izvestiće nas sa lica mesta koleginica Vanja Savić.

U beogradskom Domu omladine održava se 65. „Martovski festival” koji okuplja autore koji stvaraju na polju kratkometražnog i dokumentarnog filma. Festival sadrži radionice za profesionalce i filmske entuzijaste, projekat podrške domaćem filmu a očekujte i svetsku premijeru jednog dokumentarca. Vreme trajanja festivala je od 28. marta do 1. aprila. Detaljnije pričamo sa menadžerom DOB-a, Milicom Ševarlić.

Zašto se smejemo a zašto plačemo? Da li su naše emocije nešto što potiče iz nedefinisanog izvora ili postoji način da dokučimo odakle dolaze i kako da utičemo na njih? Psiholozi kažu da postoji žlezda pod nazivom amigdala koja je zadužena za ispoljavanje emocija. Kako ona radi i koliko smo pod njenom kontrolom a koliko ona pod našom, priča nam u rubrici „Da si živ i zdrav” koleginica Dejana Jočović.

Vaterpolo je naš trofejni sport, ali isključivo muški vaterpolo. O vaterpolo damama malo ko da uopšte i govori. U trenutku kada pokušavaju da se i same nametnu, mi ispravljamo tu nepravdu i predstavljamo vam Slađanu Drezgić, nekadašnju reprezentativku i sadašnjeg trenera novosadske Vojvodine. Zašto smo ovu damu smestili u rubriku „Mnogo smo najjači” saznajte u prilogu koji je pripremila koleginica Vanja Savić.

Od ovog petka, pa u narednih nekoliko dana, Beograđane očekuje više koncerata u okviru „Kontakt muzičke konferencije”, koja se održava po drugi put. Koga ćete sve moći da čujete tu, a koga u ostalim gradovima Srbije ovog 23. marta priča nam, u rubrici „Pazi, svira se” kolega Vladimir Todorović.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво