Svaštara

Zdravko Čolić u 202 povoda

Najveća balkanska zvezda pop muzike, popularni Čola, sa slušaocima je podelio utiske o novom 15. albumu pod nazivom „Ono malo sreće”. Pričao nam je zašto i dalje voli kreativni deo stvaranja novih pesama, zašto se raduje turneji po Skandinaviji, ali i uspomenama koje ga vezuju za Radio Beograd 202. Razgovor je vodila koleginica Milena Milićević.

Od 8. do 20. marta u Aberdarevoj ulici, ispred zgrade RTS-a, organizovani su besplatni mamografski pregledi za sve zainteresovane žene u Beogradu. Organizator akcije je RTS, kao pokretač kampanje „Rak je izlečiv”, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje Srbije. Kampanja će trajati godinu dana i cilj je da informiše i edukuje građane o značaju prevencije, pravovremene dijagnostike i odgovarajuće terapije, kako bi bolest bila otkrivena na vreme i životi sačuvani. Detaljnije - kolega Vladimir Todorović.

Katarina Matić ima 19. godina, ide u Višu muzičku školu i već četiri godine bavi se debatom. Učestovala je na brojnim domaćim i inostranim debatnim turnirima kao takmičar i kao sudija. Prošle godine, na debatnom turniru u Mađarskoj, njen tim proglašen je za najbolji srednjoškolski debatni tim na internacionalnom turniru u Budimpešti na kome je učestvovalo preko sto debatnih ekipa. To je samo jedan od razloga da se Katarina pojavi u rubrici „Ambasador Srbije” koju je pripremio kolega Marko Miranović.

Pokret gorana Novog Sada od 20. do 24. marta 2018. godine organizuje veliku manifestaciju pod nazivom „28. Novosadsko proleće". Manifestacija će imati tri izložbene celine: izložbu cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložbu meda i zdravstveno-bezbedne hrane kao i izložbu starih i umetničkih zanata. Detalje ćete čuti od predstavnice Pokreta gorana Sonje Konjović.

Da li ste danas raspoloženi? I ako niste, da li mislite da je problem u stanju vaše svesti ili u objektivnim okolnostima? Iako svi verujemo da nam je "uvek neko drugi kriv", nauka smatra da smo za svoje mentalno stanje odgovorni pre svega mi sami. Kako da utičemo na svoje raspoloženje priča nam koleginica Olivera Perić.

Ana Ivanović je nedavno dobila bebu. Da li je to prvi pokazatelj da građani podržavaju populacionu politiku države ili tek slučajnost? A dokaz da nije lako promeniti se je i lider jedne stranke koja je loše prošla na izborima. On je bio na ivici da podnese ostavku ali su članovi stranke bili na sreću blizu pa su ga sprečili u tome. Kvaku u fenomenima oko nas i danas traži naš kolega Dragutin Rokvić.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво