Ars, Artifex

Gost: Vojkan Borisavljević, kompozitor

Povodom autorskog koncerta „Moja odiseja", koji će biti održan 22. marta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u organizaciji Udruženja kompozitora Srbije i Radio Beograda 202, naš gost je kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević.
Vojkan Borisavljević u svojoj preko pet decenija dugoj karijeri komponovao je više od 500 kompozicija za najpoznatije umetnike nekadašnje Jugoslavije, od kojih ćemo neke čuti i na koncertu u Narodnom pozorištu. Autor je muzike za brojne televizijske serije, kao što su: Vruć vetar, Sivi dom, Santa Marija dela Salute, kao i za filmove: Višnja na Tašmajdanu, Vojnikova ljubav, Smert gospodina Goluže, Kuća pored pruge, Noć u kući moje majke, Lajanje na zvezde, kao i za pozorišne predstave. Posvetivši život muzici, Vojkan Borisavljević je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj muzičkoj istoriji, pre svega kao kompozitor i dirigent, a onda i kao aranžer, producent, muzički urednik na programima Radio televitzije Srbije. Karijera ovog umetnika ovenčana je brojnim nagradama. Krajem prošle godine objavljeno je da je dobitnik nagrade „Darko Kraljić” koju dodeljuje Udruženje kompozitora Srbije za domen popularne muzike. Nagrada će mu biti uručena na samom koncertu, 22. marta. Koncert „Moja odiseja” možete u direktnom prenosu pratiti na našem programu. O svemu pomenutom, ali i o autobiografskoj, nedavno izašloj knjizi „Moja odiseja” sa maestrom Borisavljevićem razgovaraće Jelena Knežević.
U Jagodini danas počinju 47. „Dani komedije”, jedan od najstarijih i najprestižnijih pozorišnih festivala kod nas. U ovogodišnjem programu preovladavaju crne komedije, zbog čega je podnaslov manifestacije „Komične tragedije našeg vremena”. Detalje nam otkriva Sonja Todorović Šegrt.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи