Ars, Artifex

Dulse Ponteš u Beogradu i predstava „Lift - Slobodan šou”

Donosimo razgovor sa jednom od najpoznatijih pevačica world music scene, Dulse Ponteš. U pitanju je portugalska diva koja spaja tradicionalni fado sa savremenim stilovima i dobitnica je mnogih međunarodnih nagrada kao što je nagrada Amigo za najboljeg izvođača latino muzike, međunarodna nagrada Tenco, nagrada Microfono de oro (Zlatni mikrofon) i drugih. Ponteš sutra nastupa u Sava Centru u sklopu Guitar art festivala, a sa njom je razgovarala Marina Zec.
Sinoć je na velikoj sceni Narodnog pozorišta održana beogradska premijera gračaničke predstave „Lift - Slobodan šou" po tekstu Jelene Bogavac, u režiji Nenada Todorovića. Komad se izvodi nakon premijere na matičnoj sceni izmeštenoj u Dom kulture Gračanica gde je, zbog teme, privukao pažnju svetskih medija. U NP Priština kažu da je reč o „mjuziklu o tragičnoj sudbini jednog čoveka i nacionalnog vođe, njegove porodice i njegovog naroda, o jednom nesrećnom vremenu i generacijama, čiji su pripadnici bili u njemu voljni akteri i/ili češće nevoljne žrtve, kao i svima koji u posledicama toga i dalje živimo". Detalje saznajemo od Sonje Todorović Šegrt.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво