Ustanak

Jutro uz nas popunjeno je važnim temama, vedrom ekipom i muzikom za lepši početak dana.

Dok se rasanjujete i pripremate za novi dan, naše je da taj početak organizujemo uz informacije koje su vam važne, ali i da ulepšamo jutro muzikom i temama koje mame osmeh.

U Crtici beležimo razmišljanja o novim podsticajnim merama koje je država objavila. Da li je precizna tablica računice koliko se tačno para dobija za koje dete, i to rođeno od prvog januara 2018. godine, zaista praktična ili ne, biće temelj priče otvorene za vaše komentare. Kako jutro odmiče, prenosićemo vam najave meteorologa, aktuelne podatke o vremenu i stanju na putevima, srednji kurs evra i ostale važne informacije.

Pored najnovijih vesti i servisnih informacija koje ćete slušati u svakom satu, prelistavaćemo i naslovne strane današnje domaće štampe. Tu su i sportske informacije koje priprema novinarka Vanja Savić, uz pregled najvažnijih rezultata domaćih i inostranih sportista i klubova.

Za opuštenije teme zaduženi su „grafiti" koji mame vaš prvi jutarnji osmeh! Prenosimo duhovite misli slušalaca emisije „Oblak u bermudama" Darka Kocjana.

Osim što ćemo govoriti i o aktuelnim kulturnim događajima širom Srbije, posebnu pažnju skrenućemo vam na jednu važnu temu u Srbiji. Beogradski Bebi-servis, edukativni i praktični pomoćnik roditeljima, sada ima nekoliko novina i proširen je tako da u njihovom savetovalištu sada možete da se konsultujete sa pedijatrom, nutricionistom i pedagogom. On postoji već 30 godina, a o tome šta je još novo u Bebi-servisu, pričamo sa našim Glasnikom.

Kada se udružimo, probleme lakše rešavamo, a zato je tu i naša rubrika „Slušaoci reporteri"! Današnje pitanje poslao nam je slušalac Dušan Antić iz Smederevske Palanke. Kaže da je ceo grad bukvalno zatrpan smećem, nedeljama stoji u kantama i kontejnerima a sa toplim danima problem je još veći. Kada će i kako problem odnošenja smeća u Smederevskoj Palanci biti rešen, čućete u prilogu Jasmine Đekić.

Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i
drugima - telefonom 011-3249- 202, ili na SMS 064-0202- 200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Kruna Pintarić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво