Balkon

M-banking predstavlja budućnost bankarstva, ali za veliki broj ljudi ovaj termin i sistem i dalje je misterija.

Tako su ga doživljavali i učenici srednje Elektrotehničke škole Zemun, Simeun Knežević, Jovan Ćorković i Vukašin Vučenović, danas ponosni autori aplikacije za m-banking „Tapp Interactive”. Ovi momci su se prijavili na „Data Challenge Hackathon” iz čiste radoznalosti. Nisu znali ništa o uslužnom bankarstvu, ali su se kada su došli na takmičenje setili da im je dve večeri pre toga u prodavnici zafalilo malo keša za kafu i energetska pića i kako bi bilo lepo da su mogli da uzmu brzu pozajmicu. Srećom, imali su dobrog mentora, super ideju i brze prste, pa su 48 sati kasnije osvojili glavnu nagradu na takmičenju „FinTech Hackathon”.

Osim novčane nagrade u iznosu od 2.500 evra za pobedu na hakatonu, „Tapp Interactive” je svega nekoliko meseci po osnivanju IT kompanije dobio veliku priliku da u saradnji sa bankom dalje unapređuje svoj servis, koji bi trebalo da ima primenu u okviru čitave grupacije.

Voditelj: Marina Zec

Балкон Балкон

Autor:
Београд 202

Колико је оних који никада неће бити дочекани на чувеном „балкону“ уз овације окупљених грађана, а заслужују то својим резултатима?! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво