Svaštara

Jubilej u 202 povoda: 65 godina „Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike”

Muzičar Nikola Čuturilo danas najavljuje proslavu velikog jubileja - 65 godina „Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike”. Pored razgovora o proslavi jubileja zakazanog za 20. mart, Nikola najavljuje i novosti vezane za muziku koju stvara sa svojim bendom, a pričaće nam i da li ima novih nastupa u svom rokovniku. Sa njim, u rubrici „202 povoda” razgovara koleginica Ružica Vrhovac.
„Festival 84” - nova je muzička atrakcija u regionu. Nakon što je 2014. pokrenuo  „Sea Dance” u Budvi, 2015. „Revolution" u Temišvaru, a 2017. godine i „Sea Star" u Umagu, EXIT tim od 15. do 18. marta 2018. pokreće novi festival na olimpijskoj Jahorini pod nazivom  „Festival 84". Program će biti koncipiran kao dnevni i noćni. Prvog dana imaće žurku zagrevanja, da bi naredna dva bio otvoren u svom punom kapacitetu i danju i noću, dok je četvrti dan rezervisan za dnevnu završnu žurku. Čućemo neke od najvećih svetskih i regionalnih muzičkih zvezda, kao što su „Sigma", „Asian Dub Fondation", „Bad Copy", „Umek", a šta nas još čeka na ovom festivalu saznaćemo u razgovoru sa Milicom Đilas.
U sredu 13. marta otvorena je prva naučno - zanatska radionica „Makers space" u Naučnom klubu Beograd. Ovaj projekat će pružiti veliku šansu ljudima koji imaju talenat i znanje da dođu do realizacije svoje ideje. Kompanija NIS je prepoznala značaj ovog projekta i podržala ga u okviru svog korporativnog programa „Zajednici zajedno", sa ciljem da doprinese digitalnoj pismenosti i razmeni znanja i iskustava u oblasti modernih tehnologija. Nova radionica, uz obezbeđenu stručnu podršku, opremu i računarsku mrežu, kao i besplatnu člansku kartu, omogućiće svima koji su zainteresovani da realizuju svoje ideje u ulici Kralja Petra 46, naveli su organizatori, a detaljnije o tome priča nam kolega Petar Protić.
Ana Prica je kapiten ženske vaterpolo reprezentacije Srbije koja je ostvarila istorijski uspeh plasmanom na Evopsko prvenstvo u Barseloni. Devojke su se kroz takmičarski deo izborile da leto provedu u Španiji. O svojim počecima, velikom uspehu, i očekivanjima na Evoropskom prvenstvu, priča za rubriku „Mnogo smo najjači" sa koleginicom Vanjom Savić.
Na Jahorini se održava „Festival 84" na kojem gostuju „Bad Copy", dok u zagrebačkoj Tvornici kulture dolazi „Disciplina kičme". Ko u petak svira u Srbiji - otkrivamo u rubrici „Pazi, svira se" Vladimira Todorovića.
Nove tehnologije donose i nove medicinske fenomene, pa je tako nastala nomofobija. Strah da će ostati bez mobilnog telefona obuzima više od milijardu ljudi čitavog sveta. O ovom fenomenu u rubrici „Da si živ i zdrav", koleginica Dejana Jočović.

Voditelj: Miodrag Stošić.
Voditelj 202 povoda: Ružica Vrhovac.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара