Ustanak

Jutro uz nas popunjeno je važnim temama, vedrom ekipom i muzikom za lepši početak dana.

Dok se rasanjujete i pripremate za novi dan, naše je da taj početak organizujemo uz informacije koje su vam važne, ali i da ulepšamo jutro muzikom i temama koje mame osmeh.

U Crtici beležimo razmišljanja o čestoj tezi kada nešto u društvu, a naročito među decom, pođe po zlu - „Sve je to do kuće i vaspitanja". Pitanje - da li je baš zaista tako? - biće povod i za vaše komentare. Kako jutro odmiče, prenosićemo vam najave meteorologa, aktuelne podatke o vremenu i stanju na putevima, srednji kurs evra i ostale važne informacije.

Pored najnovijih vesti i servisnih informacija koje ćete slušati u svakom satu, prelistavaćemo i naslovne strane današnje domaće štampe. Tu su i sportske informacije koje priprema novinarka Vanja Savić, uz pregled najvažnijih rezultata domaćih i inostranih sportista i klubova.

Za opuštenije teme zaduženi su „grafiti" koji mame vaš prvi jutarnji osmeh! Prenosimo duhovite misli slušalaca emisije „Oblak u bermudama" Darka Kocjana.

Osim što ćemo govoriti i o aktuelnim kulturnim događajima širom Srbije, posebnu pažnju skrenućemo vam na jedan humanitarni rok koncert u Centru za kulturu „Božidarac" u Beogradu. Učenici XIV beogradske gimnazije u pomoć teško bolesnoj drugarici pozvali su ljubitelje rokenrola, tako što će ih okupiti večeras uz Žiku Jelića koji nastupa sa bendom Johnny Rankovic & The Churlians, a tu će biti i Sharks, Snakes & Planes, Vizelj i Kristali. Sav prihod od ulaznica odlazi u humanitarne svrhe.

Kada se udružimo, probleme lakše rešavamo, a zato je tu i naša rubrika „Slušaoci reporteri"! Današnje pitanje poslao nam je zabrinuti slušalac koji ne zna ima li neki neaktivan a još otvoren račun, neki zaostali dug ili bilo šta što ga može dovesti do situacije gde se dug prema banci povećava. Kako se to proverava i koliko potom i košta zatvaranje računa, čućete u prilogu Slađane Savić.

O problemima beskućnika javnost se sporadično bavi, ali pronaći jedinstveno rešenje je teško. Naš reporter Petar Protić govoriće detaljnije o tome gde se beskućnici sakrivaju od kiše i mira od tuđih pogleda, a potencijalno može biti i opasno.

Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249- 202, ili na SMS 064-0202- 200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Kruna Pintarić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи