Svaštara

O digitalnim udžbenicima u „202 povoda“

Uvođenje digitalnih udžbenika u škole sigurno je revolucionarna novina u našem sistemu obrazovanja. Kako će se ta novina sprovoditi i kada će digitalni udžbenici zameniti klasične, saznaćemo u rubrici „202 povoda" od Gordane Mijatović, zamenice direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Rubriku priprema kolega Slobodan Igrutinović.

Udruženje građana „Atina" dobilo je licencu za pružanje usluge stanovanja uz podršku, namenjene devojkama i ženama, žrtvama trgovine ljudima i različitih oblika eksploatacije. Ovo je prva licencirana usluga za žrtve trgovine ljudima u Srbiji i plod je višegodišnjeg napora da se ova usluga prepozna kao neophodna i nezaobilazna u pružanju podrške ženama, koje su preživele ovu vrstu nasilja. O ulozi sistema podrške i kako sve funkcioniše u praksi, govori naš reporter Vladimir Todorović.

Jedna od najvećih legendi Partizana, Ivan Ćurković ostaće upamćen kao sjajan golman, klupski funkcioner, predsednik srpskog Olimpijskog komiteta i kao čovek čiji ljudski i sportski autoritet nadmašuje mnoge, koji su u srpskom sportu mnogo značili. Vanja Savić vam otkriva neke od stranica njegovog života i karijere, u rubrici „Mnogo smo najjači".

U okviru britanske i evropske turneje, koncert britanske muzičke legende Brajana Ferija, zakazan za 7. septembar u Beogradu, najavljuje Đorđe Milutinović, direktor Štark Arene.

Izbor svežeg voća tokom zime je sužen, pa u tom periodu najčešće posežemo za pomorandžama i mandarinama. To je svakako korisno, ali manje je poznato da unošenjem određene količine mandarina možemo da postanemo lepši, vitkiji, pa čak i pametniji. Kako je to moguće, otkriva Vesna Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav".

Kolega Dragutin Rokvić, u još jednom izdanju „Kvake" objašnjava svakodnevne društvene fenomene i pojave.

Kroz emisiju vas vodi Dušica Mijatović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи