Svaštara

Finansijska pismenost u „202 povoda”

Informacijama koje bi trebalo da poseduje svaki korisnik finansijskih usluga, do sada su se bavili Narodna banka Srbije i Udruženje banaka. Prema novom projektu koji su započeli Ministarstvo prosvete i Udruženje banaka, umeće upravljanja novcem ćemo učiti od najmlađih dana. Milica Đilas je o tome razgovarala sa dr Slađanom Sredojević, rukovodiocem projekta u Udruženju banaka.
„Arsenal Fest 08" biće održan od 21. do 23. juna 2018. godine pod sloganom  „Kragujevac: The Capital of Music". Marky Ramone, Texas, Editors, Let 3, Letu štuke, samo su neki od izvođača koji će nastupati na nekoliko bina. Sve detalje i novosti nam u današnjoj emisiji otkriva Maja Cvetković.
Kultni bioskop „Balkan", koji je zatvoren već skoro osam godina, trebalo bi da počne sa radom 2020. Novi koncept predviđa savremeniji objekat, koji je projektovan kao višenamenski i multimedijalni prostor. Milica Đilas će se raspitati čemu će sve ubuduće služiti nekadašnja bioskopska sala.
U trenucima kada je srpski rukomet na možda najnižem nivou u svojoj istoriji, ne zaboravljamo ljude koji su mu doneli trenutke velike slave. Branislav Pokrajac čija reč se poštuje širom sveta, u našem rukometu se nažalost retko čuje. U rubrici „Mnogo smo najjači" će se prisetiti posebnih i važnih trenutaka u svojoj karijeri. Pripremio Dejan Bulajić.
Moderna tehnologija se sve više razvija. Ponekad nas veštačka inteligecija toliko opčini, da se radije okrećemo društvenim mrežama nego ljudima. Mnogi očajavaju zbog dehumanizacije, ali nije malo ni onih koji veruju da će mašine početi previše da liče na ljude, da će nam dosaditi i vratiti nas čoveku. Da li je baš tako saznajte u autorskoj priči Miodraga Stošića pod nazivom „Veliki bljak".
Ljudi koje muči pojačano znojenje, već su u problemu zbog viših temperatura. Biljke poput rastavića, žalfije ili kore hrasta, veoma su uspešne u borbi sa tom neprijatnom pojavom. Sprečite znojenje i olakšajte sebi život slušajući preporuke Milene Milićević u rubrici „Da si živ i zdrav". 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи