Svaštara

Izbor fakulteta i srednjih škola na jednom mestu - uslovi, pogodnosti, prohodnost – sve što zanima i učenike i roditelje moći će da se sazna na 15. međunarodnom Sajmu obrazovanja.

Programe će predstaviti i državne i privatne škole i univerziteti - kako domaći tako i oni iz inostranstva. Sajam se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i uz podršku Gradskog Sekretarijata za obrazovanje Beograda. Detalje će nam preneti naš reporter, Ksenija Radović.

Pevačica sevdalinki i predstavnica ''world music'' žanra iz Sarajeva, Amira Medunjanin, će uskoro nastupiti u beogradskom centru „Sava", sa uglednim gudačkim ansamblom „Zagrebački solisti”. Šta ju je inspirisalo da počne da peva sevdalinke, ali i o tome šta najviše voli da jede kada dođe u Beograd, razgovarala je sa našom koleginicom Krunom Pintarić. Razgovor ćete čuti u rubrici „202 povoda".

O muzici će biti reči i u nastavku emisije. Ljubitelji muzike mogu u petak na koncert filmske muzike na kojem će Beogradski simfoničari izvoditi teme Džejmsa Hornera. Filmske muzike će biti i na koncertu Srđana Gojkovića i grupe „Magic Bush”, pošto će se tu izvoditi pesme koje je Gile komponovao za filmove „Kako je propao rokenrol" i „Crni bombarder". Ljubitelji Džibonija mogu da posete festival „Music Week”, na kojem on nastupa. Više o koncertima i ko na njima nastupa - u rubrici „Pazi, svira se” Vladimira Todorovića.

Veliki broj ljudi voli da sluša muziku preko slušalica. Ali preterana upotreba slušalica može dovesti do nagluvosti. Istraživanja pokazuju da neredovnim čišćenjem slušalica pospešujemo razvijanje bakterija zbog kojih nastaju zdravstveni problemi. Saznajte više u rubrci „Da si živ i zdrav” koju je pripremila Vanja Stamenković.

Nenad Borovčanin je titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji osvojio u meču protiv Konstantina Semerdžijeva 2011. godine. O svojoj najvećoj ljubavi boksu, za „Mnogo smo najjači” razgovarao je sa mr Biljanom Šujdović.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво