Svaštara

Dan žena iz IT ugla ili – kako ohrabriti žene, naročito studentkinje, da potraže svoje mesto u svetu modernih tehnologija?

Ovim pitanjem ćemo se baviti povodom Dana žena, uz učešće organizatora konferencije „Ženske priče o IT". Sagovornice koleginice Ksenije Radović, biće ing. Ana Trajković i Nataša Malinović, iz Centra za razvoj najpoznatije IT firme na svetu.

Žene su nam u fokusu danas: u rubrici „Gospodo ambasador Srbije", upoznaćete Tijanu Milošević. Svojevremeno je bila najmlađi koncert majstor Beogradske filharmonije. Počela je da svira violinu u četvrtoj godini, Fakultet muzičke umetnosti je upisala sa 15, tu je i magistrirala, a nastupa širom sveta - samostalno i u saradnji sa Nemanjom Radulovićem.

U rubrici „Top potop", gde poznati sastavljaju svoje liste na razne teme koje biraju sami, glumica Danica Maksimović je izdvojila listu muzičara i umetnika čiji rad posebno ceni. Pripremila Ljiljana Obradović.

I glasnik će biti ženskog roda: iz Novog Sada će se javiti Gordana Knežević sa informacijama o sajmu obrazovanja „Putokazi", koji se u ovom gradu organizuje po 13. put. Učestvovaće, kao i do sad, visokoškolske ustanove iz zemlje i inostranstva, naučni instituti i srednje škole. Sajam podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

Doprinos će dati i kolege - reporter, Petar Protić će posetiti cvećare i ostala mesta na kojima može da se kupi cveće - i proveriti šta je najbolje kupiti u ovom danu.

Dragutin Rokvić, u autorskoj rubrici „Kvaka 202" će objasniti zašto današnji dan treba slaviti kao Dan Majki a ne kao Dan Žena.

Biće i lepih vesti, informacija iz sveta sporta i kulture, saznaćete ko su hipohodnri i čuti mnogo dobre muzike.

Voditelj Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво