Svaštara

Svetska šampionka Ivana Španović stiže u Beograd

Svetskoj šampionki u skoku u dalj, našoj najboljoj atletičarki Ivani Španović, tačno u podne biće priređen svečani doček u Atletskoj dvorani na Banjici. Navijači i publika su najbolji "vetar u leđa" svim takmičarima, a posebno Ivani koja nikad nije krila koliko joj publika znači. Kakva je atmosfera na Banjici, a kakva u Atletskom savezu, nakon saznanja da je Ivana najbolja na svetu, čućemo u rubrici „202 povoda" od naše koleginice Vanje Savić.

Počela je akcija odnošenja hiljada kubika smeća sa divlje deponije u Ulici Vuka Vrčevića na Paliluli. U akciju su uključene ekipe tri komunalna preduzeća: „Gradske čistoće", „Beograd puta" i „Beogradskog vodovoda i kanalizacije" sa bagerima i drugom mehanizacijom. Kada prostor bude očišćen i uređen, mogao bi da bude dat na korišćenje komunalnim preduzećima. U planu je i gradnja puta i pešačke staze, jer je to važna tranzitna saobraćajnica, te je želja da se ceo potez transformiše i stvori nova uređena lokacija. Detaljanije - kolega Vlada Todorović.

Dragan Marković je rukovodilac Društva za negovanje tradicionalne pesme, igre i običaja Srba „Tradicija" iz Trstenika. U rubrici „Ambasador Srbije" govori nam o dečjem ansamblu koji je osvojio prve nagrade na izuzetno važnim takmičenjima: na Festivalu folklora u Češkoj 2012. godine kao i Nacionalnom festivalu u Bugarskoj prošle godine. Ovaj ansambl, poput svojih starijih drugara iz prethodnih generacija „Tradicije", na nastupima u inostranstvu pokazuje kako se dostojno reprezentuje Srbija i svoj narod. Prilog pripremila koleginica Slađana Savić.

Udruženje sportskih ribolovaca „Barica", u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Inđija i Ribolovačkim savezom Vojvodine, organizuje u Inđiji školicu ribolova za decu. Škola ribolova realizovaće se u tri kategorije: osnovci od prvog do četvrtog razreda, osnovci od petog do osmog razreda i srednjoškolci. Polaznici će se upoznati sa osnovama ribolovnog sporta, tehnikama pecanja, vrstama riba koje postoje na našem području kao i osnovnim pravilima ponašanja na vodi. Školica ribolova je besplatna za sve učenike a više detalja saznaćete posle 13 časova.

Kad vas je poslednji put "pojela" trema? Uzbuđenje pred javno istupanje i briga oko uspehasastavni su deo života svih nas, bez obzira na to da li polažemo ispit ili nastupamo kao glumci. Protiv treme se svako bori na svoj način, ali čini se da je najbolji savet stručnjaka da se treba zapitati: „Šta je najgore što može da se dogodi?" U rubrici „Moda 202" o tremi priča koleginica Olivera Perić.

Na svakom koraku danas nailazimo na razlog da se prekrstimo, nasmejemo ili postanemo malo gorki. Svet oko nas ume da bude lepši, lakši i nasmejaniji, ako mu pronađemo pravu "kvaku". I ovoga puta će u rubrici „Kvaka 202", fenomene modernog vremena pokušati da raščivija kolega Dragutin Rokvić.

Nekad smo imali "suparnike", "takmace", "konkurente", "neistomišljenike" pa čak i "kolege koje drugačije misle". Danas se čini da su sve te imenice zamenjene terminom "protivnici". Kako živeti u svetu u kojem smo jedni drugima protivnici i da li dobar duh i humor mogu da ublaže realnost saznajte u rubrici „Perino pero" u kojoj čitamo aforizme našeg kolege Petra Lazića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи