Ustanak

Važne priče za osmeh novom danu i muzika za razbuđivanje.

Početak prve radne nedelje u martu donosi nam kraj ledenog talasa, ali i dosta kiše, vetra i topljenja snega. Mi vam prenosimo najave meteorologa, bioprognozu, stanje na putevima, srednji kurs evra i ostale važne informacije.

U Crtici beležimo poglede na privrženost Banaćana iz sela Taraš prema rodama koje se rado svake godine gnezde u ovom mestu. O tome je čak i Bi-Bi-Si pravio dokumentarne priče. Tarašani su zajedno sa mnogim udruženjima za zaštitu životinja pisali libanskom predsedniku da utiče na zaustavljanje ubijanja roda iz hobija, dok migriraju u te krajeve.

„Stop teleks" sa aktuelnim vestima je u tri minuta do punog sata. Prelistavaćemo i naslovne strane današnje domaće štampe, a u blok servisnih informacija u svakom satu uvrstili smo ono što je važno za građane kada je reč o nestanku struje, vode, izmenama u saobraćaju i drugim stvarima bitnim za organizovanje dana.

Putovaćemo pričom širom Srbije najavljujući aktuelna dešavanja u lokalnim sredinama.

Tu su i sportske informacije uz pregled najvažnijih rezultata naših sportista. Priprema ih mr Biljana Šujdović.

Za opuštenije teme zaduženi su "grafiti" koji mame vaš prvi jutarnji osmeh! Prenosimo duhovite misli slušalaca emisije „Oblak u bermudama" Darka Kocjana.
Kada imate neki problem, nedoumicu, nešto što sami ne možete da saznate ili rešite a tiče se ostvarivanja raznih prava i administrativnih poslova, Dvestadvojka je tu da pomogne! Mnogi stanovnici Beograda žale se na podzemni prolaz kod Vukovog spomenika koji propada iz dana u dan. Dok je tamo bila železnička stanica bilo je čistije, a sada je ruglo grada, na veliku štetu. Zašto se ovaj prostor redovno ne održava, odgovor je u rubrici „Slušaoci reporteri" koju priprema Slađana Savić.

O novinama u gradskom i prigradskom javnom prevozu u prestonici, govoriće naš Glasnik 202, Milica Đilas.
Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011/3249-202, ili na SMS 064-0202-200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditeljka: Kruna Pintarić
Urednik emisije: Dejan Grujić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара