Svaštara

Elektronska uprava za građane i mogućnosti koje pruža u „202 povoda”

Portal e-Uprava Republike Srbije je namenjen svim građanima i privrednicima u našoj zemlji. Zakazivanje izdavanja i overe dokumenata su usluge koje građani najčešće koriste. Od pre nekoliko dana automatska overa zdravstvenih kartica je omogućena svim kategorijama osiguranika. Pogodnosti platforme su višestruke, ali ih veliki deo građana još uvek ne koristi. Zašto je to tako i šta sve od poslova možemo da završimo bez dugih čekanja pred šalterima, čućete od Ružice Vrhovac.
Milica Đilas će posetiti Kancelariju za mlade opštine Čukarica, koja organizuje još jedan ciklus stručne prakse za studente završnih godina visokoškolskih ustanova i diplomce. Ona će mladim ljudima omogućiti da steknu prva iskustva i znanja koja će im biti od koristi u daljoj profesionalnoj karijeri.
U rubrici „Mnogo smo najjači" gostuje Goran Grbović, nekadašnji košarkaš, reprezentativac Jugoslavije. Podeliće sa nama iskustva igranja u nacionalnom timu, pojedinim klubovima i najvažnijoj utakmici u karijeri. Pripremila Vanja Savić.
Stalno nam govore da život nema reprizu. Ono što se događa u njemu, itekako ima. Repriziraju se serije, rate kredita, političari na funkcijama, a poslednjih dana i zima. Kako ćemo to podneti kad smo jednom nogom već na moru? Kada smo već spakovali jelke i krenuli sa dijetom? U svakom slučaju, što više čistimo sneg, manje razmišljamo. Fenomen srpske reprizne zime u svojoj autorskoj radio kolumni „Veliki Bljak”, komentariše Miodrag Stošić.
Da li ste znali da određeni položaji pri spavanju mogu da uzrokuju zdravstvene probleme? Zašto ih ne bi izbegli i unapredili svoje zdravlje? Priliku za to donosi Milena Milićević preporukama u rubrici „Da si živ i zdrav”. 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи