Svaštara

Mladi dizajneri i „Serbia Fashion Week”

Kakva je budućnost srpske modne industrije i šta se danas očekuje od mladih dizajnera? Da li popularnost „vintidž” odevnih predmeta i „retro stajlinga” smanjuje razvijanje futurističkog odevanja? O tome nam danas, povodom konkursa za mlade dizajnere pod nazivom „Serbia Fashion Week” govori predsednica festivala i Nacionalne komore za modu Svetlana Horvat. Sa našom sagovornicom u rubrici „202 povoda” razgovara koleginica Milica Đilas.

Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović" u Zemunu, dobila je saobraćajni poligon za kretanje slepih i slabovidih osoba. Reč je o jedinom saobraćajnom poligonu ove vrste u Beogradu i Srbiji. Na ovom poligonu, učenici će se obučavati za sve što ih očekuje na ulici. Za ovu godinu najavljeno je i postavljanje semafora sa zvučnom signalizacijom na 89 raskrsnica u Beogradu. Šta još ova škola može da ponudi i koja su njena iskustva u dosadašnjem radu, preneće nam kolega Petar Protić.

Na Šampionatu sveta u atletici, koje je počelo u Birmingemskoj dvorani, Srbiju će predstavljati i Tamara Salaški. Ona će danas nastupiti u trci na 400 metara. Biće to lepa prilika za dokazivanje trkačice iz Valjeva, a mi našim slušaocima pružamo priliku da nešto više saznaju o njoj - u rubrici „Mnogo smo najjači” koju je pripremio kolega Dejan Bulajić.

Filmovi „Izdaja" i „Tri bilborda ispred Ebinga, u Misuriju" stižu u naše bioskope. Prvi je špijunski triler, sa Dženifer Lorens u glavnoj ulozi, dok drugi za temu ima gorčinu i tugu majke zbog nerešenog ubistva ćerke. Detalje i nagrade za slušaoce, saznaćete posle 13 časova.

Da li unosite selen? Iako spada u red onih minerala koji se retko kada spominju, jer su ga zasenili drugi nutrijenti, poput vitamina C i kalcijuma, selen igra važnu ulogu u reproduktivnom zdravlju, radu štitne žlezde, sintezi DNK, a u isto vreme je i antioksidant. O njemu pričamo u današnjoj rubrici „Da si živ i zdrav" koju je pripremila koleginica Dejana Jočović.

Petak je dan kada tragamo za kvalitetnim svirkama a u tome vam pomaže rubuka „Pazi, svira se!" Ovog petka „Goblini" sviraju u Novom Sadu, „Bitipatibi" su po prvi put u Pančevu, a Dražen Vega ponovo dolazi u Beograd. Šta nas još od koncerata očekuje saznajte uz pomoć kolege Vladimira Todorovića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи