Svaštara

„Budi drug – spreči nasilje“ - kampanja koju su pokrenuli Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i RTS - u podne!

Cilj ove kamapanje je zaštita dece i mladih od nasilja i razvijanje pozitivnog sistema vrednosti. Promoteri su poznata TV lica, Javni servis će emitovati prigodne spotove, a sve će biti praćeno na internetu i društvenim mrežama. U planu je i Karavan drugarstva. O svemu tome u 202 povoda razgovaramo sa koordinatorkom kampanje Aleksandrom Trajković.
Ksenija Radović će se javiti sa „Sajma za treće doba" u Hali 3 Beogradskog sajma. Učestvuju seniori, pružaoci usluga, porodice i svi koji planiraju odlazak u penziju. Kroz prezentacije, izložbene štandove i radionice su predstavljene mogućnosti i aktivnosti u oblastima pomoći i nege u kući, zdravlja, socijalne zaštite, zapošljavanja, slobodnog vremena, edukacije, volontiranja, sporta i rekreacije, zdrave ishrane, hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti, finansija i ljudskih prava starijih osoba.
Čućete šta vas 3. i 4. marta očekuje na Međunarodnom festivalu „Roditeljstvo novog doba", pod sloganom „Roditelji su kreatori budućnosti". Manifestacija okuplja stručnjake i roditelje koji žele da podele svoja autentična iskustva i znanja sa drugima.
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije" gostuje direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović. Njegovi učenici se sa matematičkih i informatičkih olimpijada redovno vraćaju okićeni medaljama. Uspešni su i na takmičenjima iz drugih predmeta. Pripremio Petar Protić.
U delu emisije pod nazivom „Top potop" poznati sastavljaju liste na razne teme koje biraju sami.Dušan Matejić, glumac i asistent na Fakultetu dramskih umetnosti, danas predstavlja svoje omiljene pesnike. Zabeležila Ksenija Radović.
Jesmo li ekološki osvešćeni, šta je kod nas prava „moto-piletina" i koga bi, kada je reč o struji, država mogla da podrži, čućete od autora „Kvake 202" Dragutina Rokvića.
Tema rubrike „Moda 202" Olivere Perić biće avantura. Da li je ona beg od stvarnosti, kako okolina reaguje na nju i šta o tome kažu adrenalinski zavisnici? 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи