Ars, Artifex

U emisiji: Ivan Medenica – dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović, u susret 29. rođendanu Bitef teatra, program 15. Beogradskog festivala igre

Teoretičar, pozorišni kritičar i umetnički direktor BITEF-a Ivan Medenica, ovogodišnji je dobitnik nagrade Fondacije Tanja Petrović za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima koja mu je danas, na Tanjin rođendan, uručena u Jugoslovenskoj kinoteci. Fondacija je osnovana u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović koja je kao novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju. Razgovor sa Ivanom Medenicom donosi Petar Protić.
Danas je novinarima predstavljen program predstojećeg Festivala igre. Koje predstave ćemo gledati na 15. izdanju ove manifestacije saznaćemo od Marine Zec.
Povodom 29. rođendana Bitef teatra, koji će 3. marta biti obeležen plesnom predstavom „Prostor za revoluciju”, u koreografiji Isidore Stanišić, kao i svake godine, organizovana je umetnička pres tura, u cilju afirmacije kulturnog turizma. Ovoga puta u opštini Bogatić, odakle nam se javlja Sonja Todorović Šegrt.

Voditelj je Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво