Svaštara

Rođendan Politikinog zabavnika

Pre 79 godina, 28. februara 1939. godine, izašao je prvi broj Politikinog Zabavnika, štampan u formatu Politike na 12 crno-belih stranica, od kojih četiri s dodatkom crvene boje i njenih tonova; izlazio je dva puta nedeljno, utorkom i petkom, u prosečnom tiražu od oko 46 hiljada primeraka. O proslavi rođendana Politikinog zabavnika govori naša reporterka Marina Zec.

Ivan Ćurković je kao golman obeležio jednu epohu, ne samo u jugoslovenskom fudbalu, već i u francuskom. Kao rođeni Mostarac počeo je u Veležu, ali je najlepše dane u 21-godišnjoj karijeri proveo u Partizanu i Sent Etjenu. Sa oba tima bio je učesnik finala Kupa Evropskih šampiona, a po završetku karijere bio je predsednik fudbalskog kluba Partizan i Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore. Dobitnik je ordena francuske Legije časti. Zanimljivu priču o fudbalu, ponosu, velikom prijateljstvu sa Mišelom Platinijem, pripremila je Vanja Savić. Možete da je čujete od podneva u „202 povoda".

Uvoz i uzgajanje povrća u plastenicima doprineli su da tokom cele zime možemo da kupimo i ono, kojem nije sezona. Ipak, postoje vrste povrća koje nutricionisti i lekari preporučuju kao poželjnije na jelovniku tokom hladnih dana, kada smo više okrenuti zimnici i masnijoj hrani. O „zimskom povrću" u rubrici „Da si živ i zdrav" Vesna Parezanović Aleksić.

Ivana Španović je naša najbolja atletičarka i najjači adut na šampionatu sveta, koji sutra počinje u Birmingemu. Uz pozdrav slušaocima Dvestadvojke, u „Mnogo smo najjači” priseća se momenata koji su utvrdili njene sportske korake. Pripremio Dejan Bulajić.

O aktuelnim vestima, iz drugačijeg ugla i danas govori Dragutin Rokvić u satiričnoj rubrici „Kvaka", najavljujemo koncert Goblina u Novom Sadu i Beogradu, preporučujemo najaktuelnije kulturne događaje, slušamo Lepe vesti i dobru muziku.

Voditelj Dušica Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво