Svaštara

Licence za autobuske stanice u 202 povoda

Sve autobuske stanice koje do 12. februara nisu podnele zahtev za dobijanje licence neće moći da obavljaju delatnost, niti da naplaćuju usluge, sve dok ne dobiju potreban sertifikat, koji je propisan zakonom. Šta to znači za putnike, sada kada je rok uveliko probijen? Šta je potrebno da stanice urade da bi dobile sertifikat? Ovim se bavimo u rubrici „202 povoda" koju je pripremio kolega Slobodan Igrutinović.

Svratište za decu u Krfskoj 7a, u Beogradu, sklonište je već dugo vremena za decu i mlade kojima je trenutno potrebno mesto za prenoćište i okrepljenje. Ova institucija postaje posebno bitna sada, tokom zimskih meseci, kada je pomoć potrebnija nego ikad. Kakva je situacija u svratištu, koliko dece je zbrinuto trenutno i koliko ima mesta, saznaćemo uz pomoć kolege Vlade Todorovića.

Željko Džek Dimić je naš glumac, koji živi i radi u Njujorku. Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, otišao je u Njujork i diplomirao glumu na čuvenom „Li Strazberg institutu za film i teatar". Igrao je u brojnim američkim filmovima, tv serijama i pozorišnim predstavama, i to likove Amerikanaca, što je retkost za strane glumce. Trenutno priprema monodramu o Beogradu. Sa njim je za rubriku „Gospodo, ambasador Srbije" razgovarala koleginica Jelena Knežević.

Grad Čačak uskoro očekuje Sajam obrazovanja. U saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, škola iz Čačka i lokalne filijale Nacionalne službe za zapošljavanje biće predstavljeni univerziteti, fakulteti, akademije i visoke škole iz cele Srbije, a sve pod imenom „Indeks". Detaljnu informaciju ćete čuti posle 13 časova.

U rubrici „Moda 202" koleginica Olivera Perić je istraživala pojam i pojavu licemerja, a kolega Dragutin Rokvić - problem sa kojim su se suočili Kanađani, aktivisti za zaštitu životinja, pošto su usvojili malo, slatko prase po imenu Ester, a ono odraslo u svinju.

Vedar duh možda ne može da otera oblake i sneg ali može da nam razvedri svakodnevnicu. Rubrika „Perino pero" i danas pokušava da vam pokaže svetlu stranu svega što nas okružuje, uz osmeh sa prstohvatom aforističarske gorčine i uz mnogo smeha i humora. U njoj slušate materijal Petra Lazića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи