Odmor subotom na 202 načina

Vreme je za još jedan relaksirajući početak vikenda, uz Beograd 202.

Narodna mudrost kaže da ako zima na početku ne ugrize, posle ošine repom. Tako krajem ovog februara ulazimo u ledene dane, no i oni mogu biti interesantni ako ih ispunimo na pravi način. Mi smo tu da vam nudimo različite zanimljive predloge u tu svrhu.

Muzika je lek za dušu i ključ za vedro raspoloženje. Na početku emisije vas vodimo na „Berzu ploča" u Domu omladine Beograda, manifestaciju dugu više od trideset godina. Popularna berza, menjala je mesta na kojima se održava ali nikada bazu kolekcionara koji prenose iskustva i raritetne vinile s generacije na generaciju. U program nam se ovim povodom uključuje Dragan Ambrozić, urednik programa Doma omladine.

Vikend pred nama predlažemo da provedete u Kuršumliji, mestu gde je nastala i razvijala se svetorodna loza Nemanjića. O brojnim znamenitostima ovog kraja, čućete od koleginice Milice Đilas koja je sa čelnicima ove opštine razgovarala na Sajmu turizma.

U skladu sa Kuršumlijom u kojoj su ostala brojna svedočanstva o srpskom plemstvu, svetinjama i vitezovima, donosimo i relevantan hobi - mačevanje. O tajnama ove veštine govori Andrej Kubiček, instruktor u školi mačevanja „Sveti Đorđe", sa kojim je razgovarala Vanja Stamenković.

Koji deo Srbije je omiljen novinaru Vanji Buliću, i kako se najuspešnije odmara, saznaćemo od kolege Rajka Miloševića.

I hobi koji vam danas predstavljamo lepo se uklapa u temu srednjevekovne Srbije, mada je ćilimarstvo, o kome će biti reči, nešto što nije ostalo vezano samo za prošlost. Predsednica udruženja za negovanje starih zanata „Grlica", Slavica Ćirić, razgovarala je o ovom hobiju sa našom Vanjom Stamenković.

Vodimo vas još i na Sajam zapošljavanja u beogradskoj opštini Rakovica, kao i na „Međunarodni zimski festival dečje rekreacije" koji će biti održan na Kopaoniku.

Voditelj: Ružica Vrhovac

Одмор суботом на 202 начина Одмор суботом на 202 начина

Autor:
Београд 202

Одмор викендом може да се проведе на најмање 202 начина. Ми вам помажемо у томе препоручујући актуелне догађаје. Mеста која су идеална за провод током викенда, поред водитеља, препоручују сами учесници предстојећих манифестација, слушаоци и познате личности. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи