Ustanak

Petak je dan kada se radujemo zasluženom odmoru.

Dobro jutro! Uhvatite sa nama niski start pred vikend koji sledi, uz dobru muziku i važne informacije. Vremenski uslovi pred nama su takvi da se radujemo sankanju, grudvanju ili pravljenju Sneška. Zima nas podseća da još nije prošla, a šta nam sprema krajem februara, saznaćemo iz Hidrometeorološkog zavoda.

Crtica 202 najavljuje jutro komentarišući ono šta nam se dešava.                          Pripremamo prognozu vremena i bioprognozu kao i izveštaj o stanju na putevima.

Kao i uvek, pred vama su i nove informacije iz sveta sporta koje priprema mr Biljana Šujdović.

Rano izjutra listamo dnevnu štampu i izdvajamo zanimljive naslove i članke. Uz nove vesti i servisne informacije, kao i obaveštavanje o aktuelnom kursu dinara, trudimo se da vas obavestimo o svemu korisnom.

Bavimo se vašim pitanjima u rubrici „Slušaoci reporteri". I pored toga što na mnogim zgradama stoje natpisi: „Zabranjeno ubacivanje i lepljenje reklamnog materijala” to se ne poštuje. Slušaoci se žale da su sandučići i dalje zatrpani flajerima i drugim propagandnim materijalom. Da li je ovakav vid reklamiranja kažnjiv, i kome prijaviti problem? Odgovor ćemo čuti od koleginice Slađane Savić.

Budući da kucamo na vrata vikenda, zanima nas i kakvi se koncerti planiraju u većim gradovima Srbije. Svoj izbor vam predstavlja Vladimir Todorović u rubrici „Pazi, svira se” koju emitujemo u trećem satu druženja.

Čućete i novo izdanje rubrike Darka Kocjana „Dobro jutro” kao i Vic na blic.

Znate li za beogradski grafit „Ulica rađa grešnike"? Kao pandan ovom natpisu, postoji i „Sokače rađa grešnike" u najužoj ulici u gradu, na donjem Dorćolu. Tamo se nalazi uličica duga pedeset, a široka jedva dva metra. U nju se ulazi iz Dobračine broj 59, odakle nam se javlja Vanja Savić. Stanari su ponosni na svoj šarmantni mali sokak, ali imaju ozbiljnih problema sa čišćenjem, unošenjem kabastog nameštaja i javnom rasvetom.

To naravno, nije sve.

Ako želite nešto važno da nam saopštite, pozovite nas na broj 011-3249-202, ili 064-0-202-200 na koji možete pisati po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com a možete nas kontaktirati i putem društvenih mreža - Tviter (@beograd202, ili @ustanak202) i Fejsbuk (Radio Beograd 202). 

Voditeljka: Ružica Vrhovac
Urednik: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво