Povišen ton

Srbija, prema procenama, ima više od 300 izvorišta termalnih i termomineralnih voda ali je njihova iskorišćenost tek deset odsto.

Samo na osnovu tog jednog podatka moguće je zaključiti da je geotermalna energija jedan od najvećih ali neiskorišćenih prirodnih resursa Srbije a predstavlja bogatstvo sa višenamenskim mogućnostima korišćenja. Tradicionalno je korišćenje u balneoterapiji, odnosno u banjama i sportsko-rekreacionim centrima ali bi bilo dobro da se ta struktura korišćenja menja u korist energetske potrošnje. Pored toga, toplota termalnih voda se sve više koristi i u poljoprivrednoj proizvodnji, za zagrevanje staklenika, plastenika i objekata na poljoprivrednim gazdinstvima.
O širokoj lepezi primene, ekonomskoj isplativosti ali i ekološkoj dimenziji, mogućnostima ulaganja za „Povišen ton" govore dr Milojko Lazić, profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milan Tomić, inženjer geologije Geološkog zavoda Srbije.
Centar za nastavu stranih jezija Kolarac i muzička radionica Čarobna frula organizuju učenje stranih jezika kroz muziku za decu uzrasta od 3 do 8 godina. Kako je osmišljena nastava za decu saznaćemo u drugom satu emisije.
Na današnji dan 1844. godine u Srbiji je doneta  „Uredba o zaštiti spomenika drevnosti". Doneo ju je knez Aleksandar Karađorđević a zanimljivu priču o tome kako je i zašto doneta čućete u rubrici „Datum, vreme, mesto".

Urednik i voditelj: Ivana Vesić 

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво