Vizija

Kultura džeza u Srbiji

Povodom obeležavanja meseca afroameričke istorije u SAD, u Velikoj sali Doma omladine Beograda večeras će biti održan koncert Big Benda RTS pod nazivom „Džez Ambasadori".

Posvećen je dugogodišnjem istoimenom programu turneja i nastupa čuvenih američkih džez umetnika, a njime eminentni ansambl RTS-a započinje seriju velikih nastupa u godini jubileja, 70 godina od osnivanja (1948-2018).

Tim povodom Lana Nikolić  je prisustvovala probi Big Benda i razgovarala sa dirigentom Ivanom Ilićem, i urednikom muzičke redakcije Dragoslavom Fredijem Stanisavljevićem o istoriji, tradiciji, očuvanju i prenošenju džez kulture i muzike na mlađe generacije.

U niškoj Tvrđavi će uskoro biti otvoren prvi džez muzej u Srbiji. Uređenje prostora i prikupljanje eksponata je u toku, a već je izvesno da će važno mesto zauzimati predmeti koji su pripadali najznačajnijim učesnicima dosadašnjih festivala.

O ideji i konceptu muzeja za današnju „Viziju" govori Ivan Blagojević, direktor NIŠVIL festivala.

Emisiju uređuje i vodi mr Ljubica Krminac. 

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво