Ars, Artifex

Sergej Dovlatov, ruski književnik, koji za života u rodnoj Rusiji nije objavio nijednu knjigu, već je to uradio u emigraciji u Americi, nakon smrti 1990. godine stekao je status kultnog pisca.

Našoj publici nije nepoznat. Do sada su kod nas, između ostalih, objavljene njegovi romani: „Filijala" , „Strankinja", „Kovčeg", „Beleške nadzornika". U žiži svetske javnosti je ovih dana, jer je u Berlinu održana premijera filma „Dovlatov" etabliranog ruskog autora Alekseja Germana, u kome naslovnu ulogu igra naš glumac Milan Marić. Film će premijerno biti prikazan na FEST-u, a priču o ovom vanserijskom piscu i njegovom književnom opusu donosi Svetlana Mladenović.
U Srpskom narodnom pozorištu predstavljen je međunarodni projekat koji nosi naziv „AB", a trajaće tri godine i okupiti autore iz devet zemalja. Centralna tema je zločin Andresa Brejvika 2011. godine, a o projektu saznajemo iz rubrike Lane Nikolić.
Izložba „Roba" Jelene Marjanović otvorena je u Domu omladine. Postavku čini serija radova inspirisanih ulogom žene u tradicionalnom društvu. Sa umetnicom je razgovarala Marina Zec.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво