Svaštara

Sajam zapošljavanja i prakse u Beogradu - potrebno je preko 3000 radnika različitih profila i stepena kvalifikacija.

Sajam će biti održan u Domu omladine Beograda, i počinje u 10 sati. Ponudu slobodnih radnih mesta će predstaviti više od 110 firmi, a u sklopu sajma biće održana i radionica „Znanjem do cilja", namenjena budućim preduzetnicima. Atmosferu, odmah po otvaranju, prenosi naša reporterka Marina Zec.

Međunarodni program „Mladi Eko-reporteri" predstavlja mrežu mladih iz celog sveta koji svojim novinarskim angažovanjem, skreću pažnju na aktuelne ekološke probleme u svojoj sredini. Srbija u ovom projektu učestvuje od 2013. kada se pridružila i projektu EKO ŠKOLA, kojem je cilj, između ostalog, upućivanje mladih u značaj i mogućnosti koje donosi reciklaža. Sve to organizuju i realizuju Ambasadori održivog razvoja, kojima je cilj podizanje svesti i odgovorno ponašanje prema životnoj sredini. U „202 povoda" više o konkursu ovih ekologa, koji je u toku. Pripremila Ružica Zorkić Radičević.

Miodrag Kaličanin, dugogodišnji reprezentativac Srbije u badmintonu, osvajač državnog prvenstva u konkurenciji muških parova i učesnik dva evropska prvenstva, govori o svojim počecima i uspesima u rubrici „Mnogo smo najjači" koju je priredila Vanja Savić.

Jedna od bezbroj puta izrečenih preporuka kada je reč o zdravlju je, kretanje. Svakodnevno hodanje smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, pomaže u regulaciji telesne težine, podstiče pravilnu raspodelu kalcijuma u kostima, donosi bolje raspoloženje. O pravilnom hodanju, u rubrici „Da si živ i zdrav” govori Vesna Parezanović Aleksić.

Satirični pogled na svet vam donosi Dragutin Rokvić, u rubrici „Kvaka". U poslednjem satu Svaštare, uputićemo vas u detalje Kraftwerk 3-D koncerta, zakazanog za 24. februar.

Voditelj Dušica Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво