Povišen ton

Sve više ljudi planira da tuži banke zbog naplate troška obrade kredita, naročito nakon pravosnažnih presuda kojima je ova naplata proglašena ništavnom.

Udruženju bankarskih klijenata „Efektiva" se samo u prethodne dve nedelje za pomoć u podnošenju tužbi protiv banaka obratilo oko 2000 ljudi. Ipak, banke ne odustaju i tvrde da imaju pravo da naplaćuju naknade. Narodna banka Srbije izrazila je svoj stav - banke imaju pravo da zaračunavaju naknadu ali moraju da je građanima predstave na jasan i nedvosmilen način. Inače, prema podacima Udruženja „Efektiva" banke su preko naknada u poslednjih 15 godina u Srbiji naplatile više od 100 miliona evra. Šta su argumenti zainteresovanih a suprotstavljenih strana objasniće Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Dejan Gavrilović, predsednik  „Efektive" a čućemo i šta je tim povodom izjavila Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije.
Kulturni centar Pančeva i udruženje BUDI su organizatori 7. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza (7. BUDI), koje će ove godine biti održano od 11. maja do 11. juna pod sloganom „Lepo se igraj!". O bijenalu i pozivu koji organizatori upućuju svim obrazovnim i kulturnim institucijama i deci uzrasta do 15 godina govorićemo posle 15 časova.
Na današnji dan, pre 18 godina je osnovana scena „Mata Milošević" na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Mata Milošević je bio jugoslovenski i srpski pozorišni i filmski reditelj, glumac, pisac i pedagog a priču o njemu i sceni koja nosi njegovo ime čućete u rubrici „Datum, vreme, mesto".

Urednik i voditelj Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се