Ustanak

Sveže informacije iz prve ruke u brzom ritmu za lakše buđenje.

Crtica 202 ovog jutra malo beži od loših vesti i traži nagoveštaj optimizma.

Minival ili - grafiti donose duhovite misli naših slušalaca koje priređuje Darko Kocjan.

Za sve ljubitelje sporta pripremili smo vesti sa sportskih terena i najvažnije rezultate naših sportista. O tome brine mr Biljana Šujdović.

Pažljivo ćemo pratiti i situaciju na saobraćajnicama širom Srbije ali i na najfrekventnijim ulicama, raskrsnicama i mostovima u našem glavnom gradu.

Kvaka Dragutina Rokvića i ovoga jutra uočava naše mane i slabosti ali iz satiričnog ugla. Novine pišu da se sprema zakon po kojem će od svakog dobra kojeg nalazač pronađe zakopanog, njemu pripasti četvrtina vrednosti. Da li će to naterati ljude da više kopaju ili ćemo kad nešto nađemo to najpre da zakopamo pa tek onda prijavimo nadležnima?

Tokom emisije saznavaćete i najnovije vesti iz zemlje i sveta, servisne informacije, a prelistaćemo i dnevne novine.

Slušalac nam je pisao: „Šta se dešava sa novčanicama od 5 hiljada dinara? Štampaju li se nove, jer ih vrlo malo ima u opticaju? Prilikom isplate u banci već mesecima primećujem da ih gotovo nema. Da li je u pitanju povlačenje apoena od 5 hiljada dinara?” Odgovor ćemo čuti u rubrici „Slušaoci reporteri" od Slađane Savić.
Kakvo je vreme, a kako na putevima, koliki je srednji kurs dinara po NBS, kakva je bioprognoza, pitanja su na koja ćemo tokom jutra pronalaziti odgovore.

Bili smo u Narodnoj biblioteci Srbije gde je održano književno-poetsko veče posvećeno Danilu Kišu.

Glasnik 202 biće Marina Zec. Ona će obići mesto gde se nalazi spomen-ploča posvećena proslavljenom srpskom glumcu Miodragu Petroviću Čkalji u Resavskoj ulici broj 84, na zgradi u kojoj je on živeo poslednjih 30 godina svog života.

Kraj emisije, rezervisali smo za jedan kratak Vic na blic.

Ako želite nešto važno da nam javite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com.
Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202 @beograd202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) a onda nam se i na taj način obratite.

Mi beležimo sve što javite. Rado ćemo objaviti vaše vesti.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво