Širom zatvorenih očiju

Gost: Srđan Marjanović, kantautor

Još davno je počeo da se interesuje za rok muziku. Svirao je u grupama Svitci, Usamljeni i Gru, a zatim započinje karijeru kao akustičar. Nastupao je u predstavi „Isus Hristos superstar" Ateljea 212 gde je glumio jednog od sveštenika. Pesme Srđana Marjanovića su u mnogobrojnim antologijama jugoslovenske rok poezije. Uz njegove hitove „Mi smo jedno drugom govorili vi", „Nije ti se htelo", „Idi", „Leptir", „Mala Maja", „Žice" slušaoci će imati priliku da čuju i njegove dve nove kompozicije. Osim o muzici čućemo mnogo toga od Srđana i o njemu kao uspešnom piscu.
Svoju prvu knjigu „Žice" objavio je u izdanju „Službenog glasnika", a sada je pred nama i njegov novi roman pod nazivom „O.K., presvući ću se". Ovo je „triler u kome je vlažno i klizavo" i koji vrlo surovo prikazuje život sa beogradskog asfalta. Srđan kaže da nije želeo da ponovo piše o rokenrolu, hteo je potpuno novi izazov i avanturu.
Knjigu prati i novi singl, praćen spotom, pod istoimenim nazivom kao knjiga, „OK, presvući ću se”.
U sasvim otvorenom razgovoru govoriće o tome kako je nastajao novi roman, otkud inspiracija. Zatim ćemo čuti i numeru kojom se prestavio na Beoviziji, a govoriće i o svojim utiscima sa takmičenja na kome biramo kompoziciju koja će nas predstavljati na Pesmi Evrovizije. 

Autor emisije: Tanja Gajović

Pridružite nam se i vi. Broj telefona na koji možete uputiti poruku je 064 0202 200, a mejl možete poslati na program202@gmail.com ili nam se pridružite na fejsbuku ili tviteru.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се