Ars, Artifex

U emisiji: 1. rođendan Dorćolskog narodnog pozorišta, izložba fotografija Miloša Jurišića, književna studija Dejvida Norisa.

Dorćolsko narodno pozorište obeležilo je prvu godinu postojanja izvedbom predstave „Šeherezada, priče iz 1001 noći". Ovo neformalno pozorište okupljeno oko ideje o drugačijem, iskrenom i neformalnom, mesto je na kome mladi umetnici nesebično dele svoj talenat i šire vrtoglavu energiju. O narednim umetničkim događajima u pozorištu i predstavi „Šeherezada, priče iz 1001 noći" Sonja Todorović Šegrt.
U Galeriji Artget otvorena je izložba fotografija Miloša Jurišića. Reč je o kolekciji fotografija ko je je autor godinama sakupljao i sačuvao od propadanja i zaborava. Miloš Jurišić je sarađivao sa mnogim muzejima, kustosima i autorima, a kroz njihove izložbe i knjige kolekcija je predstavljena u Srbiji, Americi, Japanu, Nemačkoj, Austriji, Hrvatskoj. O ovoj izložbi govori autor Miloš Jurišić u rubrici Lane Nikolić.
Književna studija Dejvida Norisa „Duhovi kruže Srbijom, književno predstavljanje istorije i rata" prevedena je na srpski jezik. Dejvid Noris predaje na katedri za slavistiku Univerziteta u Notingemu, a zašto se zainteresovao za aveti istorije i rata u srpskoj književnosti na kraju 20. veka i do kakvih je zaključaka došao otkrio je Svetlani Mladenović.

Voditeljka je Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво