Svaštara

Učesnici ovogodišnje „Beovizije“ – u 202 povoda.

Pobednik festivala, predstavljaće našu zemlju na 63.takmičenju za „Pesmu Evrovizije", u maju u Lisabonu. Od 75 kompozicija, selekciona komisija je odabrala 17 i moći ćemo da ih čujemo u utorak - u Centru „Sava" ili u direktnom televizijskom prenosu na prvom programu naše televizije. U 202 povoda - čućete kakva očekivanja ima Rambo Amadeus, koji na „Beoviziji" nastupa sa Beti Đorđević.

Pre nekoliko meseci smo govorili o komunalnom haosu u podzemnom prolazu kod Vukovog spomenika u Beogradu. Zbog nebrige građana i nadležnih, to mesto je pretvoreno u divlju deponiju i pravo ruglo glavnog grada. Prošle nedelje je na tom mestu održana akcija čišćenja u kojoj su učestvovali radnici i mašine iz tri gradska preduzeća. Kako sada izgleda podzemni prolaz, proveriće naš glasnik Vanja Savić.

U rubrici „Mnogo smo najjači" gostuje Goran Obradović kome pripadaju velike zasluge za uspehe Ivane Španović. Uticaj ovog darovitog trenera bio je presudan u sazrevanju jedne od najboljih skakačica u dalj na svetu. Zabeležio Dejan Bulajić.

U vremenu pametnih telefona, gotovo je nemoguće biti van veze. Konekcija se širi sa telefona na kompjutere, tablete, čak i satove. Ipak, prilike u kojima živimo govore drugačije. Jesu li ljudi koji odlučuju o našim sudbinama izgubili vezu sa realnošću i igraju li se gluvih telefona? Time će se u svojoj autorskoj radio kolumni pozabaviti Miodrag Stošić.

Zima je period kada jedemo hranu koja je teža za varenje i često slanija, pa više opterećujemo bubrege. Kako da napravite balans u ishrani, smanjite upotrebu soli i sačuvate bubrege, saznaćete od Milene Milićević u rubrici „Da si živ i zdrav".

I za kraj, poslastica: ovogodišnji, 46. FEST, počinje 23. februara i trajaće do 4. marta. Šta nam donosi ovaj kultni filmski festival a šta naš program o Festivalu, saznaćete u poslednjem satu „Svaštare".

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво