Svaštara

Karo Emerald u Beogradu

Holandska pevačica Karo Emerald, priprema svoj prvi beogradski koncert, o čemu ćemo danas pričati u rubrici „202 povoda". Pored hitova „Stuck", „That Man" i „Night like This" našoj publici će predstaviti i svoj najnoviji album koji stilski potpuno dočarava filmsku muziku 60-ih godina. U intervjuu za naš Radio, čućete još i šta je povezuje sa Srbijom, a šta sa muzičkim pravcem „egzotik". Sa Karo Emerald je razgovarala koleginica Ružica Vrhovac.

„Međunarodni zimski festival dečije rekreacije" organizuje se 20. put, u periodu od 25. februara do 3. marta 2018. godine na Kopaoniku. Osmišljen je kao ekipno sportsko-rekreativno druženje, rekreacija i takmičenje. Sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i namenjen je deci uzrasta od 10 do 14 godina, koji će sa timom animatora učestvovati u nizu sportsko-rekreativnih, kulturoloških, edukativnih, zabavnih i turističkih sadržaja. O festivalu detaljnije priča programski direktor Asocijacije za sport Petar Stakić.

Danijel Dane Korica je jedan od najvećih srpskih atletičara. Svoju ljubav ka trčanju prepoznao je još u ranom detinjstvu. Duge pruge su bile disciplina gde je ostvario najveće uspehe. Za rubriku „Mnogo smo najjači" sa proslavljenim asom naše atletike razgovarala je mr Biljana Šujdović.

Izgleda da su narodna pozorišta sve popularnija mesta za koncerte - ovog petka Kerber je u „Srpskom narodnom pozorištu" u Novom Sadu, a Aleksandra Radović gostuje u „Bosanskom narodnom pozorištu" u Zenici. Ko sve svira 16. februara u klubovima, centrima za kulturu, i drugde - čućete u rubrici „Pazi, svira se" Vladimira Todorovića.

Šta mozak radi dok spavamo? Iako nas spavanje čini nesvesnim, opuštenim i mirnim, naš mozak je i te kako budan i aktivan. Tokom sna, mozak procesuira teške odluke i pomaže nam da racionalnije razmišljamo ujutro. I to je samo jedna od njegovih aktivnosti, o ostalim - slušajte u rubrici „Da si živ i zdrav", koju je pripremila koleginica Dejana Jočović.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи