Povišen ton

Praksa brisanja, grebanja i prelepljivanja rokova trajanja proizvoda koju sprovode trgovci i proizvođači sve je uobičajenija.

Nije retkost ni da bajate proizvode prepakuju i stavljaju među sveže kako ne bismo primetili šta kupujemo, a mnogi potrošači verovatno i ne obrate pažnju na rok trajanja jer smatraju da je samim tim što je u radnji i na polici proizvod još uvek za upotrebu.

Takva pretpostavka je logična ali neretko netačna. Zašto je moguće da se ovako nešto dešava, da li inspekcije mogu, šta mogu i da li nešto preduzimaju, a šta i koliko mogu potrošači, za Povišen ton govore Nenad Vujović, pomoćnik ministra zadužen za poljoprivrednu inspekciju i Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača.

Festival ruske salate biće održan u subotu u Pančevu. Kako je zamišljena manifestacija posvećena najvernijem pratiocu svih praznika u Srbiji saznaćete u drugom satu emisije.
15. februara 1961. godine dogodilo se potpuno pomračenje Sunca, a zahvaljujući tom događaju tadašnja Televizija Beograd je stekla svetsku slavu. Kako je sa Jastrepca obavljen prenos pomračenja Sunca koji je pratilo 16 evropskih mreža saznaćete u današnjem izdanju rubrike „Datum, vreme, mesto".

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво