Svaštara

Od podneva - Josipa Lisac!

Proslavu jubileja - 50 godina karijere počela je koncertom u Beogradu pre godinu dana - danas je ovde i završava.

„Radujem se susretu sa nekim novim, ali i starim prijateljima, da podelimo ljubav još jednom", kaže muzička diva. U „202 povoda" emitujemo deo intervjua koji je Josipa dala čuvenom srpskom rok-novinaru, Peci Popoviću. Pripremila Ružica Vrhovac.

Istorijski muzej Srbije je prva naša ustanova kulture koja je otvorila svoja vrata - tačnije, prilagodila ulaz osobama koje se otežano kreću. Puštena je u rad platforma za osobe sa invaliditetom, a detalje ćete saznati od naše reporterke Marine Zec.

Svetska tema broj jedan - Zimske Olimpijske igre u Južnoj Koreji, našim predstavnicima neće biti pravi poligon za dokazivanje, između ostalog i zato što za ovaj sport nemamo odgovarajuće vremenske uslove. Kako izgleda treniranje skijanja u zemlji u kojoj ima oko 60 snežnih dana godišnje,  otkriva generalni sekretar skijaškog saveza Srbije Milan Božić, prisećajući se svojih takmičarskih dana. Zabeležio, Dejan Bulajić.

Upoznaćemo i Anu Stefanović, pijanistkinju, pevačicu i kompozitorku, našu predstavnicu na Slavjanskom bazaru u Belorusiji. Ana svira klavir od svoje četvrte godine, Fakultet muzičke umetnosti upisala je sa 15, diplomirala sa 19 godina, magistrirala je i trenutno završava Specijalističke studije. Našu zemlju je već predstavljala na brojnim takmičenjima u inostranstvu i dobitnica je prestižnih nagrada.

Jedna mudrost kaže da nikada nismo potpuno obučeni bez osmeha. A ko ne voli pravilno raspoređene, bele i zdrave zube? I nije tu samo reč o estetici, već pre svega o zdravlju. Danas vam Vesna Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav”, skreće pažnju na ono manje poznato - navike, čak i neke zdrave koje štete zubima, a da toga nismo svesni.

A jedna novostečena navika obeležava današnji dan: Dan zaljubljenih. U rubrici „Kvaka” Dragutina Rokvića, dobićete savete za kreativno darivanje i proslavu ovog dana, za sve uzraste.

Voditelj Dušica Mijatović.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се