Svaštara

Danas obeležavamo Svetski dan radija!

Program Radija Ujedinjenih Nacija je prvi put emitovan 13. februara 1946. godine. Kako se medij emocije, kako se radio često naziva, uklapa u savremeno, dinamično društvo u kome sve manje ima vremena za slušanje i u kome nam je pažnja rasuta na nekoliko strana? Da li će govorni programi ostati u prošlosti i radio postati običan džuboks? Ove teme, od podneva, u „202 povoda” otvara Milica Đilas.

U toku su intenzivni građevinski radovi u delu imovine Udruženja novinara Srbije u Knez Mihailovoj broj 6. Vrednost radova je 10 miliona dinara, od čega polovinu predstavlja kredit, a ostatak je finansiran iz sredstava UNS-a. Biće potpuno rekonstruisano 300 kvadrata prostora, a postojeći, drveni, spoljni prozori i vrata biće zamenjeni aluminijumskim trostrukim staklom, na celoj površini trećeg sprata. Radovi će biti završeni do kraja ovog meseca, a u ovaj prostor useliće se Računarski fakultet (RAF). Detalje nam donosi reporter Vladimir Todorović.

Biće reči i o događaju koji se već godinama održava na Svetog Trifuna, odnosno na Dan zaljubljenih u Vrnjačkoj Banji. Tamo se već tradicionalno svakog 14. februara održava takmičenje u najdužen poljupcu. Tako će biti i ove godine - deseti put Turistička organizacije Vrnjačke Banje organizuje manifestaciju „Poljubi me". Sve će se dešavati na Mostu ljubavi, a parovi će se takmičiti u nekoliko kategorija: najduži poljubac, najatraktivniji par, najstariji par, a od ove godine uvodi se i četvrta kategorija - najmlađi par (preko 18 godina).

Upoznaćemo i Danila Krlovića, strip-autora i ilustratora iz Pančeva koji je tim poslom počeo da se bavi iz hobija. Zahvaljujući društvenim mrežama njegov rad je stizao do sve većeg broja ljudi, pa tako i do onih čiji poziv mu je promenio život. Danas su njegove ilustracije u najprodavanijim knjigama za decu u Americi i na hiljade mališana se uspavljuje uz priče za laku noć, koje je ilustrovao Danilo. Zato vam danas predstavljamo ovog talentovanog, mladog čoveka u rubrici „Gospodo, Amabasador Srbije”. Sa njim je razgovarala Jelena Knežević.

Tema rubrike „Moda 202” biće vaspitanje i učtivost. Kada je učtivost u pitanju jedno od pravila glasi - „Kada nemaš ništa lepo da kažeš, najbolje je da ne kažeš ništa''. Šta na ovu temu, ipak, treba reći otkriva nam Olivera Perić.

Jedna od priča, koje vas očekuju u satiričnoj rubrici Dragutina Rokvića „Kvaka 202'', biće i slanje rakije u svemir. Pošto japanski tehnolozi tvrde da bestežinsko stanje popravlja ukus viskija, moraće i naša rakija u orbitu. A onda više neće biti dovoljna standardna pohvala: domaća, čista, pekao čovek za sebe... Pravi domaćin moraće da ponudi samo onu rakiju koja je odležala u kosmosu makar godinu dana ili koja od mućkanja pri lansiranju napravi takav „venac'' da ga deca koriste kao šlauf u bazenu.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара