Ars, Artifex

U emisiji: Kada i gde će biti održano novo izdanje filmskog festivala „Sedam Veličanstvenih“, o čemu govori izložba „Women in Art for Peace” koja je otvorena u Savetu Evrope i koji filmovi čine ciklus Romana Polanskog.

Nakon što Sava Centar više nije mesto održavanja festivala dokumentarnog filma Sedam veličanstvenih, jer ova instuticija zahteva plaćanje komercijalne cene zakupa prostora, šta će biti sa ovom značajnom manifestacijom, koja je svakog januara prikazivala renomirana ostvarenja i u Beograd dovodila najznačajnije dokumentariste današnjice, istražuje Svetlana Mladenović.
Izložba „Women in Art for Peace" otvorena je u Savetu Evrope u Strazburu i okuplja vodeće umetnice iz zemalja zahvaćenih ratom. Jedna od njih je i Natalija Miladinović, mlada umetnica iz Beograda, sa kojom je razgovarao Petar Protić.
Na predstojećem FEST-u biće prikazan njegov novi film „Prema istinitoj priči", pa je to jedan od povoda da Jugoslovenska kinoteka organizuje veliku retrospektivu filmova Romana Polanskog. Do 20. februara imamo priliku da sagledamo jednu veličanstvenu karijeru dugu šest decenija, o čemu nam govori Jelena Knežević, koja je i voditelj današnje emisije.
broj komentara 0 pošalji komentar
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Beograd 202

Ars, artifex najavljuje, prati, komentariše ars/umetnost i artifex/umetnika. Brzo, kratko, kritički - da budete u toku. Emisiju uređuje Aleksandra Glovacki. [ detaljnije ]