Povišen ton

Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta trebalo bi da bude donešen do 1. juna ove godine.

U Srbiji, u ovom trenutku, ne postoji ni jedan tehnički ili drugi propis kojim su propisani zahtevi za dečija igrališta, odnosno za opremu na tim igralištima. Zbog toga je u ovoj oblasti moguće primeniti jedino odredbe Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda. S obzirom na neuređenost materije, nije retkost da čujemo da se neka nesreća dogodila, bilo na igralištu na otvorenom, igraonici ili u zabavnom parku.
Kakve novine bi trebalo da donese Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta, ko će obezbeđivati njegovu primenu za „Povišen ton" govore Aleksandar Starčević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra privrede, Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda.
Organizacioni odbor 18. Dana vina u Trešnjevici kod Paraćina, raspisao je konkurs za najlepšu pesmu o vinu za pesnike koji stvaraju na srpskom jeziku. Poseban konkurs raspisan je za pesnike đake osnovnih škola na temu „Grožđe i vinogradi". Šta je cilj i namera organizatora, do kada traje konkurs i kako zainteresovani mogu da se prijave čućete u drugom satu emisije.
Rubriku „Datum, vreme, mesto" danas posvećujemo glumici Raheli Ferari.
Prošlo je 28 godina od kada je otišao Nenad Radulović, legendarni Neša Leptir, muzičar, pevač i vođa grupe Poslednja igra leptira, glumac Indeksovog radio pozorišta emitovanog na Radio Beogradu 202, veliki šarmer i kako kažu svi koji su ga poznavali - divan čovek. Često ga se setimo, setićemo ga se i danas a njegovi legendarni hitovi i neprevaziđen duh sigurno će još dugo da žive. 

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво