Širom zatvorenih očiju

Gosti: Aleksandar Sanja Ilić, kompozitor i Tatjana Karajanov Ilić, homeopata i kompozitor

Tanjini prvi izbori su bili ekonomija i sociologija, ali su joj homeopatija i muzika na kraju bili pravi životni izbor. Završila je četvorogodišnje studije u belgijskom Centru za klasičnu homeopatiju u Novom Sadu, dvogodišnje studije u londonskom Internacionalnom koledžu za klasičnu homeopatiju u Beogradu i master studije bombajske Akademije napredne homeopatije „The Other song". Predavač je u školi homeopatije „Hahnemann" u Novom Sadu. Svoj celoživotni hobi, muziku i pevanje uključuje u svoj terapeutski rad. Proučavajući zvuk i frekvencije i istražujući dejstvo muzike na čovekovo bio polje, od 2011. godine aktivno kreira terapeutsku muziku. Koristeći svoj glas kao instrument i komponujući, uradila je dva autorska albuma u saradnji sa dizajnerom zvuka i kompozitorom Branislavom Micićem: „Muzika sfera" i „Mudrost Šume".
Muzika na oba albuma je pažljivo kreirana, sa posebnim frekvencijskim rasponima, koja ima terapeutsko dejstvo na slušaoca. U toku je rad i na trećem albumu.
U emisiji će gostovati zajedno sa svojim suprugom Sanjom Ilićem, sa kojim je zajednički komponovala kompoziciju za grupu „Sanja Ilić & Balkanika", pod nazivom „Nova deca", za predstojeće takmičenje Beovizija. Ovaj izbor za našu pesmu koja će nas predstavljati na pesmi Evrovizije 2018, održava se 20. februara u Sava Centru u Beogradu, a pesma „Naša deca" je šesta po redu.
U sasvim otvorenom razgovoru sa Tanjom Gajović govoriće o svom životu i radu, o dosadašnjim uspesima i neuspesima, o tome kako je nastajala njihova zajednička pesma. Čućemo više i od Tanje o tome da li muzika isceljuje, a otkriće nam i zašto joj je homeopatija stari prijatelj.
Sanja će podeliti sa nama priču o tome zašto veruje da je Grupa Balkanika pravi predstavnik Srbije za Eurosong u ovom trenutku i šta nas još novo očekuje od njih u skorije vreme.

Autor emisije: Tanja Gajović
Muzički urednik: Nebojša Sabovljević

Pridružite nam se i vi. Broj telefona na koji možete uputiti poruku je 064 0202 200, a mejl možete poslati na program202@gmail.com ili nam se pridružite na fejsbuku ili tviteru.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво